Corina Creţu: "Vizita ministrului de interne din Austria nu face decât să demonstreze cât de politizată este tema aderării la Schengen"

I.A.
Politică / 26 aprilie

Corina Creţu: "Vizita ministrului de interne din Austria nu face decât să demonstreze cât de politizată este tema aderării la Schengen"

Europarlamentarul Corina Creţu afirmă că vizita la Bucureşti a ministrului de interne din Austria, Gerhard Karner, nu face decât să demonstreze cât de politizată este tema aderării la Schengen, potrivit news.ro.

Corina Creţu conchide: "E clar că acest Guvern nu va da un vot în favoarea României. Cel puţin nu în acest an".

Creţu afirmă: "Vizita ministrului de interne din Austria nu face decât să demonstreze cât de politizată este această temă... Schengen-ul nu a fost niciodată legat de tema migraţiei, nu există în Regulamente sau în criteriile de aderare tema migraţiei, care oricum nu e o problemă a României. Este destul de deplasat pentru un ministru să justifice un vot care afectează milioane de oameni şi economia unei ţări întregi de faptul că a fost descoperită o reţea de trafic de migranţi condusă de un român. Nu poţi blama o ţară întreagă în baza unui exemplu de acest gen. Capacitatea României de a apăra graniţele externe ale Uniunii Europene nu mai poate fi pusă la îndoială, iar de 11 ani este clar că ţara noastră îndeplineşte toate criteriile pentru aderare".

Ea precizează că Schengen-ul nu a fost niciodată legat de tema migraţiei, ci de capacitatea României de a apăra graniţele externe.

Corina Creţu concluzionează: "Este clar că din partea Austriei sunt motive politice de neînţeles. Austria are un cancelar căruia îi e frică să nu îşi piardă puterea şi a folosit această temă pentru a fi împotriva României în Consiliul JAI. Din nou, ministrul de interne român anunţă triumfalist dezgheţarea relaţiilor cu Austria. Ambasadorul român a fost retrimis demult din nou la Viena, tot pentru a fi dezgheţare relaţiile. Care sunt rezultatele acestor gesturi? Ministrul austriac de interne azi la Bucureşti declară: "Nu pot să dau o dată pentru intrarea României în Schengen". Deci pentru mine e clar că acest Guvern nu va da un vot în favoarea României. Cel puţin nu în acest an".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pai din cauza politizarii esti dumneata europarlamentar si iei bani si drepturi cu lopata pentru 4 sedinte pe luna la Bruxelles. Din banii platitorilor de taxe si impozite benchetuiti voi parlamentarii si europarlamentarii. Dl. Collin Powel, iubitelul ,ce mai zice?

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb