CORONAVIRUS:FDA a autorizat vaccinurile adaptate de Moderna şi Pfizer-BioNTech împotriva variantei Omicron

V.G.
Miscellanea / 31 august 2022

FDA a autorizat vaccinurile adaptate de Moderna şi Pfizer-BioNTech împotriva variantei Omicron

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat astăzi vaccinurile anti-COVID-19 adaptate atât de compania Moderna, cât şi de alianţa Pfizer-BioNTech, pentru a contracara actualele subvariante dominante de Omicron, BA.4 şi BA.5, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Ambele vaccinuri includ însă şi substanţa activă care combate varianta originară a noului coronavirus, ţintită de toate vaccinurile precedente anti-COVID-19, în contextul în care Statele Unite se pregătesc să desfăşoare o nouă campanie de vaccinare în această toamnă.

Administrat într-o singură doză, noul vaccin Moderna este autorizat pentru persoane de peste 18 ani, în timp ce noul vaccin bivalent produs de Pfizer a fost autorizat pentru persoane cu vârste de peste 12 ani. Aceste doze trebuie să fie administrate după cel puţin două luni de la finalizarea schemei primare de vaccinare sau la cel puţin două luni după cel mai recent booster.

Guvernul american a achiziţionat 105 milioane de doze cu vaccin bivalent Pfizer şi 66 de milioane de doze ale vaccinului adaptat de Moderna, încercând să evite efectele negative ale unui potenţial nou val de infectări, în contextul în care şcolile îşi reiau activitatea şi oamenii petrec mai mult timp în spaţii închise odată cu răcirea vremii.

Grupul Pfizer a anunţat că unele dintre acele doze pot fi livrate imediat, iar compania poate să livreze până la 9 milioane de doze începând din 9 septembrie.

În iunie, FDA a cerut celor două companii să îşi adapteze vaccinurile anti-COVID-19 pentru ca ele să vizeze cele două subvariante de Omicron care se fac vinovate de cea mai recentă creştere a numărului de infectări la nivel mondial. Subvarianta BA.5 reprezintă în prezent peste 88% din totalul infectărilor confirmate în Statele Unite.

Cei doi producători de vaccinuri nu au finalizat încă testarea pe pacienţi umani a boosterelor adaptate pentru a combate subvariantele BA.4 şi BA.5. FDA s-a bazat în decizia sa de autorizare pe datele de siguranţă şi de eficienţă furnizate pentru vaccinurile iniţiale, precum şi pe rezultatele unor studii clinice vizând boostere bivalente create pentru a contracara prima subvariantă Omicron, BA.1.

"Avem încredere în dovezile care susţin aceste autorizaţii", a declarat medicul Peter Marks, un oficial cu rang înalt care monitorizează evaluarea vaccinurilor în cadrul FDA.

Comitetul consultativ pentru vaccinare din cadrul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) se va reuni joi pentru a formula la rândul său o serie de recomandări despre utilizarea acestor vaccinuri adaptate, pe care directoarea CDC, Rochelle Walensky, le va lua în considerare înainte de a anunţa decizia sa finală în această chestiune.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Adica, biletele de calatorie spre Lumea Ailalta, pt cei doritori! Evident, sejurul e fara intoarcere!

  1. Trolii au bilet de intoarcere spre realitate sau tot asa, e numai dus de tot?

   Te privesti cumva in oglinda?

   Nu iti plac oglindirile?

   Imi sunt neutre, dar in schimb, vad ca tu esti ahtiat dupa privitul in ele!

   Boala de trol, trebuie cumva sa isi dea o parere despre ceva ce habar n-are

   Ti-ai descris perfect boala si suferinta!

  Sigur și Eficient: Vaccinurile COVID fac RAVAGII la Pentagon

  DE ADRIAN PĂTRUȘCĂ  

  În ianuarie 2022, prim-locotenentul doctor Mark Bashaw a remarcat niște „semnale alarmante” în baza de date epidemiologice a Pentagonului. 

  În pedioada pandemiei, a observat Bashaw, s-a înregistrat o creștere importantă a cazurilor de cancere, miocardite și pericardite, precum și alte boli ca infertilitate masculină, tumori, boli de plămâni cauzate de cheagurile de sânge etc. 

  Defense Medical Epidemiology Database (DMED), care înregistrează îmbolnăvirile și rănirile a 1,3 milioane de militari activi, indica o creștere importantă în perioada Pandemiei. 

  Toate aceste boli figurează în documentația Administrației americane pentru Hrană și Medicamente (FDA) ca potențiale reacții adverse ale vaccinurilor COVID, a declarat locotenentul Bashaw într-un podcast al The Epoch Times. 

  Cum nivelul de creștere al acestor boli era absolut spectaculos (între 50% și 300%), Bashaw a decis să facă publică această situație. 

  Declarația sub jurământ a ofițerului a ajuns la senatorul Ron Johnson, care se ocupă de investigarea vaccinurilor COVID și a efectelor lor. 

  Johnson a considerat creșterile din registrul DMED „foarte îngrijorătoare”. 

  De pildă, scrie The Epoch Times, numărul de cazuri de cancer în cadrul armatei, în 2021, aproape s-a TRIPLAT în comparația cu numărul mediu de cazuri din perioada 2016-2020. 

  În mod straniu, însă, la o săptămână după ce aceste informații explozive au ajuns pe masa senatorului Johnson, datele DMED au fost modificate. 

  Nu cele din 2021, ci cele din perioada 2016-2020, care au fost mărite, astfel încât numărul cazurilor din 2021 părea să se afle acum în niște parametri normali. 

  Peter Graves, purtătorul de cuvânt al agenției de sănătate a Pentagonului, a declarat pentru The Epoch Times că cifrele DMED „erau incorecte pentru anii 2016-2020”, astfel încât sistemul a fost trecut off-line pentru a fi corectat. 

  Senatorul Johnson a trimis nu mai puțin de trei scrisori către Departamentul Apărării, cerând explicații pentru creșterile bruște ale îmbolnăvirilor și pentru modificarea datelor. 

  Într-una dintre scrisori, Johnson arăta: 

  „Problema este că aceste creșteri ar putea avea o legătură cu vaccinurile COVID-19 pe care militarii noștri au fost obligați să le facă.” 

  Nu a primit nici un răspuns. 

  Senatorul a trimis o scrisoare și companiei care se ocupă de administrarea bazei de date a armatei, pentru a afla de ce datele vechi erau eronate, dar răspunsul primit, spune el, nu a oferit o „explicație solidă și logică”. 

  Locotenentul Bashaw nu s-a limitat cu investigațiile sale doar la baza de date a armatei. 

  El a accesat VAERS (sistemul public în care se înregistrează efectele adverse ale tuturor vaccinurilor de pe teritoriul SUA) și a comparat media din ultimii 24 de ani cu cifrele din 2021. 

  Concluzia: în 2021 s-a înregistrat o creștere de 11 ORI a numărului efectelor adverse ale vaccinurilor. 

  Bashaw observă: 

  „Singura diferență care a survenit în 2021 (singurele vaccinuri noi) au fost vaccinurile experimentale COVID-19, autorizate în regim de urgență.” 

  Înainte de sesizarea adresată senatorului Johnson, Bashaw a prezentat descoperirile sale superiorilor din armată. 

  Inutil. Aceștia i-au recomandat să se potolească pentru că vaccinurile sunt „sigure și eficiente”, iar el „ar putea avea probleme”. 

  Și a avut. 

  A fost obligat să urmeze „un protocol de testare experimentală, autorizat în regim de urgență, destinat persoanelor nevaccinate”. 

  Ofițerul a refuzat, declarând că forțarea nevaccinaților să facă acele teste este „coercitivă” și „punitivă”. 

  Medicul ofițer a fost dus în fața Curții Marțiale pentru că nu s-a supus protocolului COVID. 

  A fost găsit vinovat, dar judecătorul nu a dictat nici o pedeapsă recomandând comandantului lui Bashaw să renunțe la condamnare. 

  Comandantul a refuzat. 

  Armata a inițiat procedura de scoatere din serviciu a lui Bashaw, după 17 ani de carieră militară strălucită. 

  Curând, urma să fie avansat la rangul de căpitan. 

  Cum au facut si cu primele. Si toti soarecii au murit, asa se vorbeste in Senatul American.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro