CORONAVIRUS:România, Bulgaria şi Letonia mortalitate mai mare şi acoperire vaccinală mai mică

J.P.
Miscellanea / 21 iulie

România, Bulgaria şi Letonia mortalitate mai mare şi acoperire vaccinală mai mică

Ţările cu cea mai mică acoperire vaccinală au, de asemenea, cele mai ridicate rate ale mortalităţii din cauza coronavirusului. Din 29 de ţări europene studiate, România are a doua cea mai mică acoperire vaccinală, arată Economy Today care a centralizat datele disponibile pe site-ul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, conform Hotnews.

Datele arată că din 29 de ţări europene studiate, ţările cu cea mai mică acoperire vaccinală au cea mai mare mortalitate la 1.000.000 de locuitori, potrivit Rador.

Economy Today a centralizat datele disponibile pe site-ul ECDC (Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor) care indică rata mortalităţii coronavirusului la 1.000.000 de locuitori în ultimele 14 zile şi acoperirea vaccinală a fiecărei ţări şi din care se vede că ţările cu o acoperire vaccinală mai redusă au mai multe decese provocate de virus.

De notat că pentru colectarea datelor a fost aleasă acoperirea vaccinală cu ambele doze, recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi că a fost selectată şi rata mortalităţii la 1.000.000 de locuitori în ultimele 14 zile, care sunt indicatori comparabili pentru toate ţările. De notat că pe pagina ECDC apare şi numărul de cazuri la 100.000 de locuitori din ultimele 14 zile, dar nu este o variabilă comparabilă din cauza diferenţei dintre ţări în ceea ce priveşte numărul de teste efectuate.

Indicele acoperirii vaccinale versus mortalitate

Pe baza acestor date, a fost creat un indicator care are ca numărător procentul de acoperire vaccinală a populaţiei cu ambele doze dintr-o ţară şi ca numitor numărul de decese la 1.000.000 de locuitori în ultimele 14 zile din acea ţară.

Rezultatul acestei împărţiri a fost numit indicele de acoperire vaccinală versus mortalitate şi reflectă raportul dintre vaccinare şi rata mortalităţii din cauza coronavirusului.

Ar putea fi folosite şi datele cu privire la rata mortalităţii în rândul persoanelor vaccinate şi al celor nevaccinate care au fost infectate cu coronavirus, dar nu au fost găsite date în acest sens.

România, Bulgaria şi Letonia mortalitate mai mare şi acoperire vaccinală mai mică

Datele arată că ţările cu cea mai mică acoperire vaccinală au, de asemenea, cele mai ridicate rate ale mortalităţii din cauza coronavirusului.

România are 49,98 de decese cauzate de coronavirus la 1.000.000 de locuitori în ultimele 14 zile şi are a doua cea mai mică acoperire vaccinală dintre cele 29 de ţări studiate, în condiţiile în care rata de vaccinare cu ambele doze este de 29,70%.

Bulgaria, cu cea mai mică acoperire vaccinală, 16,20%, se află pe locul al doilea în tabelul privind mortalitatea, cu 16,26 de decese cauzate de coronavirus în ultimele 14 zile la 1.000.000 de locuitori.

Pe locul al treilea se află Letonia cu o acoperire vaccinală care ajunge la 39,40% şi cu 17,82 decese la 1.000.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Liechtenstein, Malta şi Islanda cu zero decese

Liechtenstein, Malta şi Islanda au înregistrat zero decese în ultimele 14 zile şi au o acoperire vaccinală ridicată de 45,70%, 82% şi respectiv 82,6%. Însă trebuie remarcat faptul că au populaţii foarte mici. Urmează Suedia, unde programul de vaccinare avansează în ritm accelerat, vaccinarea completă ajungând la 45,5% şi la 71,2% cu o singură doză, iar mortalitatea este mai mică de 1 la 1.000.000 de locuitori.

Cipru, pe locul 11 în ceea ce priveşte vaccinarea şi mortalitatea

Cipru trece probabil prin cea mai gravă fază a pandemiei, rata mortalităţii fiind de 6,76 decese la 1.000.000 de locuitori, în timp ce vaccinarea completă a ajuns la 57,4%.

De notat că sunt prezentate date extrase de pe site-ul ECDC.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Astea sunt gogosi extrem de rasuflate, pt cei total ignoranti sau cu IQ-ul tinzand spre 0! In realitate, situatia e cu totul pe invers!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro