Corteva Agriscience: Fermierii ar trebui să aibă acces la inovaţii revoluţionare

F.D.
Miscellanea / 14 mai

Maria Cîrjă, Marketing Manager pentru România şi Republica Moldova la Corteva

Maria Cîrjă, Marketing Manager pentru România şi Republica Moldova la Corteva

Fermierii ar trebui să aibă acces la inovaţii revoluţionare, precum Noile Tehnici Genomice (NGTs), pentru a face faţă şi a avea culturi mai rezistente şi mai adaptabile în faţa consecinţelor severe ale schimbărilor climatice, a declarat unul dintre liderii locali ai Corteva Agriscience în timpul sesiunii Congresului European de Horticultură, desfăşurat pe 13 mai în Bucureşti, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Maria Cîrjă, Marketing Manager pentru România şi Republica Moldova la Corteva, a prezentat una dintre cele mai importante soluţii pentru agricultura durabilă prin inovaţie la conferinţa internaţională în faţa peste 1000 de participanţi din ţările europene: "Prin inovaţia avansată, cu capacitatea de a aborda provocări de la schimbările climatice la nutriţie, promisiunea NGTs pentru agricultură este vastă. Tehnologiile precum CRISPR-Cas sunt esenţiale în ajutorul adaptării şi diminuării schimbărilor climatice, şi a tranziţiei continue către practici mai durabile în agricultură, cu mai puţine inputuri. Corteva Agriscience se aliniază consideraţiilor conform cărora NGTs ar putea reprezenta o resursă suplimentară pentru fermieri pentru a se adapta la scenariile climatice în schimbare, consolidând în acelaşi timp securitatea alimentară atât pentru producători, cât şi pentru consumatori."

La Congresul European de Horticultură, în faţa unei audienţe formate din oameni de ştiinţă, profesori şi ingineri din domeniul academic şi din industrie, reprezentantul Corteva a subliniat importanţa NGTs pentru o înţelegere profundă a funcţionării genelor în cadrul speciilor de plante, permiţând dezvoltarea sau îmbunătăţirea trăsăturilor plantelor prin editări precise sau personalizarea funcţiilor multiple ale genelor. Spre deosebire de Organismele Modificate Genetic (GMOs), NGTs operează exclusiv în materialul genetic al plantei, fără a include "gene străine". Această variabilitate inerentă provine din ADN-ul propriu al speciei de plante, deosebindu-se de tehnologiile tradiţionale transgenice.

Ca exemplu al gamei largi de aplicaţii potenţiale ale NGTs, Maria Cîrjă a prezentat rezultatele Profesorului Ezura Hiroshi, PhD, de la Universitatea Tsukuba din Japonia, care au condus la crearea roşiei HIGH GABA. Profesorul Hiroshi şi-a dedicat eforturile aplicării NGTs în îmbunătăţirea culturilor horticole precum pepenii şi roşiile şi a dezvoltat cu succes o roşie CRISPR cunoscută sub numele de roşie HIGH GABA, care prezintă o creştere semnificativă a conţinutului de acid gamma-aminobutiric (GABA) în comparaţie cu roşiile obişnuite. GABA, o moleculă sintetizată în mod natural în toate organismele vii, este recunoscută pentru capacitatea sa de a scădea tensiunea arterială ridicată la oameni, iar creşterea prezenţei sale în roşii are implicaţii semnificative pentru sănătatea publică, putând îmbunătăţi sănătatea inimii.

Maria Cârjă a explicat că în viitor, NGTs prezintă promisiuni imense în diverse aspecte ale agriculturii: "Aceste inovaţii oferă potenţialul de a creşte productivitatea culturilor fără a necesita extinderea terenurilor agricole, generând astfel beneficii semnificative climei, mediului şi societăţii. În ciuda utilizării relativ stabile a terenurilor agricole în Europa între 2005 şi 2020, în ciuda creşterii populaţiei, NGTs pot contribui la satisfacerea cererii tot mai mari de alimente în mod sustenabil. Mai mult, NGTs ar putea oferi o soluţie durabilă pentru abordarea problemei presante a secetei care a afectat sectorul agricol al României în ultimii ani. Adoptarea NGTs ar permite fermierilor români să îşi sporească productivitatea în mod constant prin culturi cu o rezistenţă sporită la boli şi secetă."

Corteva se aliniază la ideea că facilitarea inovării pentru agricultori necesită reglementări clare, pragmatice şi armonizate la nivel mondial pentru a sprijini implementarea cercetării şi dezvoltării de NGTs ca instrument de ameliorare, asigurând inovarea şi menţinând în acelaşi timp coerenţa reglementărilor. UE poate debloca potenţialul transformator al NGTs, favorizând un sistem agroalimentar mai rezistent şi mai durabil, în beneficiul fermierilor şi al consumatorilor deopotrivă. Combinaţia dintre noile tehnici de ameliorare a plantelor, împreună cu tehnologiile emergente, cum ar fi imagistica şi ştiinţa datelor, oferă un set de instrumente puternice pentru producţia continuă de alimente sănătoase într-o lume în schimbare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb