Abonament gratuit

COSR, pregătit pentru îmbolnăviri în rândul sportivilor

O.D.
Ziarul BURSA #Sport /

COSR, pregătit pentru îmbolnăviri în rândul sportivilor

Sportivii de performanţă au revenit în cantonamente, nu aşa cum erau obişnuiţi, ci într-un cadru mult mai strict din punct de vedere medical şi al interacţiunii umane. Prima grupă, de 149 de sportivi din cadrul loturilor olimpice, a intrat începând de ieri în cantonament închis de două săptămâni în bazele sportive de la Izvorani şi Snagov.

Potrivit preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, există un plan bine stabilit în cazul în care apar îmbolnăviri: "Începând de astăzi (n.r. ieri) vor veni în cantonamentul de la Izvorani loturile olimpice de judo, box, lupte, gimnastică, nataţie şi kaiac-canoe, un număr de 149 de sportivi, asta în primă fază. Iar canotajul la Snagov cu aproximativ 100 de persoane. Ăsta este primul val, ca să spun aşa. Este vorba despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice sau în curs de calificare. Vom putea comunica un număr exact după ce aceşti sportivi vor intra în baza de la Izvorani. Noi sperăm să nu apară probleme. Sunt specialişti care fac parte din comisia medicală din cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, o parte sunt membri COTAS, Centrul Olimpic de Testare şi Asistenţă Ştiinţifică, sunt specialişti în domeniu. Am făcut săptămâna trecută o vizită la Izvorani să vedem exact cum decurg pregătirile. Totul este în regulă, traseele sunt marcate, practic nu va fi ceva foarte diferit pentru sportivi, va fi o procedură asemănătoare celei de intrare într-un sat olimpic. Aşa am gândit această procedură, să fie cât mai prietenoasă cu sportivii. Nu este ceva cu mult diferit de o cazare într-un sat olimpic. Aşa că sportivii sunt obişnuiţi, antrenorii sunt obişnuiţi (...) Noi suntem pregătiţi şi pentru acest scenariu, dar sperăm să nu ne confruntăm cu el. Avem o cameră pentru izolare în cazul în care cineva prezintă simptome, sunt descrişi paşii, protocolul care trebuie urmat. Eu îmi doresc să nu ne confruntăm cu aşa ceva, dar trebuie să fim pregătiţi tot timpul pentru orice situaţie şi suntem pregătiţi pentru situaţii de acest gen. Sportivii sunt oameni disciplinaţi, care respectă regulile, sunt oameni sănătoşi, sunt puternici şi eu cred că vom trece cu bine peste această perioadă de test. Practic, este un test şi pentru noi, cum vom reuşi să gestionăm această perioadă". Mihai Covaliu spune că sportivii vor fi un exemplu pentru societate în ceea ce priveşte respectarea regulilor impuse de autorităţi pentru diminuarea răspândirii virusului.

Sportivii aflaţi în cantonamente fac parte din loturile olimpice de canotaj (96 de sportivi), haltere (7), box (6), kaiac-canoe (5), judo (12), lupte (12), gimnastică artistică (6), nataţie (5). În afară celor 149 de sportivi, în bazele sportive vor intra şi reprezentanţi ai staff-urilor tehnice şi medicale, dar şi personalul angajat care urmează să-i deservească.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS