Costel Alexe, acuzat de DNA pentru luare de mită

J.P.
Anticorupţie / 04 ianuarie

Costel Alexe, acuzat de DNA pentru luare de mită

Costel Alexe, fostul ministru al Mediului în Guvernul PNL, este acuzat de procurorii DNA pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

În comunicatul DNA nu apare numele lui Costel Alexe, dar surse judiciare au declarat pentru mass-media că este vorba despre fostul ministru liberal al Mediului.

Costel Alexe nu a răspuns la apelurile ziarului BURSA.

"În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

- luare de mită,

- instigarea la delapidare.

Solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la efectuarea urmăririi penale faţă de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 şi 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie precum şi volumele (10) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidenţa art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana faţă de care s-a solicitat sesizarea Preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Precizăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 1 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019", se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. cum a facut averea de milioane n-au vazut , tabla au vazut-o .

  1. I-a calcat pe bombeu pe niste vanzatori de certificate verzi. Le-a stricat afacerea. Singurul dosar al lui Videanu este pentru gazul metan dat la pret redus unui producator roman de ingraseminte. Tot de acolo se trage.

  Legea este egala pentru toti.

  Ai furat, la puscarie.

  Fara penali in functii publice. 

  Psd este de vina

  Stofa de jogodie s-a vazut din prima zi la ministerulul mediului. Latura de hot abia acum incepe sa apara. Astia sun milionarii de rahat ai PNL-ului oamenii care promit sa instituie statul de drept si domnia legii in Romania. Ca el sunt mii, in fiecare judet doar ca institutiile statului sunt conduse de ei si nu se uita in gradina lor. Vine USR din spate cu cinstitii Stelian Ion si Bulai

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

08 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8838
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1118
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6917
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.8171

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro