COSTEL ALEXE:"Lupta cu tăierile ilegale are nevoie de măsuri şi pedepse aspre"

A.B.
Politică / 31 iulie 2020

"Lupta cu tăierile ilegale are nevoie de măsuri şi pedepse aspre"

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, cere conducerii Camerei Deputaţilor adoptarea în regim de urgenţă a noului Cod Silvic, în urma amânărilor repetate a dezbaterii în plenul Camerei Deputaţilor a modificărilor aduse documentului, prin care se promovează un pachet complet de măsuri împotriva tăierilor ilegale, conform News.ro

"În urmă cu o săptămână am spus că noul Cod Silvic promovează o legislaţie de temut pentru cei care sfidează legile pădurii. Se pare că primii care se tem deja de modificările aspre pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor le susţine sunt chiar parlamentarii care astăzi deţin majoritatea în Parlament. Îi solicit conducerii Camerei Deputaţilor să supună la vot în regim de urgenţă pachetul de legi care face trecerea de la un Cod Silvic permisiv cu infractorii, la unul în care nimeni nu mai este tolerant cu aceştia", a declarat Costel Alexe, într-un comunicat.

În acelaşi timp, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a subliniat că amânarea adoptării Codului Silvic în forma modificată "îi face pe cei care întârzie acest proces să fie complici ai celor care taie ilegal din pădurile României".

Amendamentele din noul Cod Silvic pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor le susţine fac referire la următoarele modificări: furtul de arbori va intra direct sub incidenţă penală, indiferent de prejudiciu; camioanele sau tirurile cu care sunt transportaţi arborii tăiaţi ilegal vor fi confiscate; tăierile la ras vor fi interzise şi în rezervaţiile naturale; avizul de transport va deveni obligatoriu şi pentru: rumeguş, biomasă, coaja arborilor şi orice rest de lemn.

De asemenea, lemnul va fi comercializat ca lemn fasonat. Iar sumele destinate pazei suprafeţelor de pădure sub 30 de ha vor creşte cu peste 30%.

În plus, evaluarea de mediu pentru amenajamentele silvice care se suprapun cu ariile naturale protejate va deveni obligatorie.

Accesul la terenurile agricole va fi permis proprietarilor şi din drumurile forestiere, iar accesul cetăţenilor în pădure va fi permis pentru recreere, inclusiv cu bicicleta.

"Lupta cu tăierile ilegale are nevoie de măsuri şi pedepse aspre. Sper că parlamentarii care se fac responsabili de amânarea votului final sunt conştienţi că întârzie promovarea legilor care ne apără pădurea şi favorizează o legislaţie mult prea permisivă pentru cei care comit ilegalităţi", a mai precizat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Dupa prosteala cu pensiile speciale vine cea cu padurile.Nimeni nu doreste reducere taierilor ilegale.Politicul si toti jefuitorii de neam fac bani cu lemnul.Ca tema pentru campania electorala merge dar ministru mai are lucrari de facut la societatea nevestesii si decontarea functiei.Din pacate sau fericire nici un fraier nu va mai crede.Asadar nu mai consumati spatiu in media degeaba.

  1. Din păcate vă înșelați când spuneți că nu-i mai crede nimeni. Cei mai mulți români încă mai cred că un partid sau altul le vrea binele. Oamenii sunt proști și refuză să vadă cum istoria se repetă.

  ĂSTA PRODUCE COVIDUL DIN DEȘEURI-GUNOAIE LIPSĂ Wc-uri publice.....

  La un test simplu cu izotopi se dovedeste clar circuitul lemnului in sistemul financiar.

  Ce sa faci daca oamenii cumpara mobila ikea cu lemn / rasine Romanesti.... 

  Testul cu izotopi nu mine nici la legule, nici la oase, la nimic... doar ca nu se vrea, nu se vorbeste la tv de asa ceva. 

  Degeaba tot modificati legislatia daca nu se respecta si aplica legle. Se fura impreuna cu politia.

  Omul mimează-cinic-că intenționează : până la APLICARE, calea-i lungă și perversă...

  si SRI-ul ce spune? chiar crede cineva ca taierile ilegale se intampla fara acceptul oamenilor din servicii?

  El, târziu, f. f. târziu constată : nu rezolvă instant că arde... 2. Deșeuri - gunoaie Wc-uri publice care infestează și generează SARS-COV 2....1.000.000.000 buc.......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro