COSTEL ALEXE, ŞEFUL CONSILIULUI JUDEŢEAN IAŞI:"Lucrările la Spitalul de Copii din Iaşi se vor finaliza în acest an"

M.C.
Miscellanea / 6 februarie

"Lucrările la Spitalul de Copii din Iaşi se vor finaliza în acest an"

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că proiectul de reabilitare şi modernizare a Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi este realizat în proporţie de peste 96 la sută şi că în paralel se lucrează la extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, relatează News.ro.

Costel Alexe a făcut luni o vizită de evaluare a lucrărilor de la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, el precizând că în acest an unitatea medicală va fi finalizată integral.

"Gradul de realizare este de 96,4 la sută. În urma unei investiţii de 129,8 milioane de lei, vom reda comunităţii un spital modern, complet reabilitat şi adus la standarde europene. Am făcut până acum recepţia lucrărilor la mai multe tronsoane, iar anul acesta vom reda integral spitalul cadrelor medicale spre a-şi desăvârşi actul medical, oferind servicii profesioniste bazate pe un suport tehnologic de ultimă generaţie. Facem toate eforturile ca să avem la Iaşi cel mai mare şi modern spital pentru copii din ţară", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

În paralel cu reabilitarea şi modernizarea actualelor spaţii medicale, se lucrează la extinderea şi dotarea Unităţii de Urgenţă a Spitalului de Pediatrie "Sfânta Maria".

"Va fi o clădire nouă de peste 2.300 de metri pătraţi, cu demisol, parter şi etaj, pe terasa căreia va fi amenajat şi un heliport. Astfel, vom ajunge să creăm infrastructura medicală necesară pentru îngrijirea în cele mai bune condiţii a celor peste 40.000 de copii din judeţ şi din regiune care ajung anual la UPU. Valoarea totală a proiectului pentru extinderea şi dotarea Unităţii de Urgenţă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfânta Maria" este de 34,6 milioane de lei", a precizat preşedintele CJ, Costel Alexe.

Pentru dotarea cu echipamente medicale a Blocului Operator şi a Laboratorului de radiologie din corpul de spital aflat acum în reabilitare, conducerea unităţii medicale a solicitat finanţare din partea Ministerului Sănătăţii. Investiţia necesară pentru dotări se ridică 18,2 milioane de lei.

"Am început o procedură de licitaţie pentru aceste echipamente şi sperăm ca la sfârşitul acestei luni să o avem finalizată. În momentul când fila de buget va veni de la Ministerul Sănătăţii se va face contractul şi comanda de echipamente medicale", a declarat managerul Spitalului de Copii "Sfânta Maria", Alina Belu.

Spitalul de copii din Iaşi va beneficia şi de extinderea spaţiilor medicale prin construirea unui nou corp de clădire. Aici va funcţiona şi un Compartiment de diagnostic şi tratament în patologia din Spectru Autism si ADHD, aceasta fiind potrivit medicilor ieşeni, o noutate la nivel naţional.

"Din nefericire, această patologie este tot mai frecventă şi, pentru ca terapia să aibă succes, copiii trebuie diagnosticaţi între vârsta de un an şi doi ani, ceea ce nu se întâmplă în acest moment la nivelul Moldovei. Noi vrem să facem acest centru pentru a putea recupera pacienţii până în vârsta de cinci ani", a declarat managerul Alina Belu.

Compartimentul de diagnostic şi tratament în patologia din Spectru Autism si ADHD urmează să primească autorizaţie în aproximativ o lună. Va avea iniţial cinci locuri, urmând ca ulterior, odată cu finalizarea noului corp de clădire şi mutarea în acest spaţiu, capacitatea lui să fie mărită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9405
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5913
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0084
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6264
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro