Costul dezastrelor naturale este estimat la 268 de miliarde de dolari din ianuarie

G.D.
Internaţional / 1 decembrie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Dezastrele naturale şi pierderile provocate de om au provocat pagube în valoare de 268 de miliarde de dolari din ianuarie, mai puţin decât în 2021, în ciuda devastărilor provocate de uraganul Ian în Statele Unite şi Cuba, potrivit AFP, notează Hotnews.

Aceasta reprezintă o scădere de 12% într-un an, potrivit studiului Sigma, pe care gigantul în reasigurări Swiss Re îl publică în fiecare an de peste 50 de ani. Din suma totală, o foarte mare parte este atribuită dezastrelor naturale (260 de miliarde), în scădere cu 11% faţă de anul precedent.

Costurile asumate de asigurători sunt estimate până în prezent la 115 miliarde de euro pentru catastrofele naturale, în scădere cu 5% pe un an, şi la 7 miliarde de euro pentru daunele provocate de om, în scădere drastică (-24%).

Astfel, sectorul reasigurărilor a acoperit în acest an doar aproximativ 45% din pierderile economice, ceea ce, potrivit Swiss Re, ilustrează un deficit semnificativ de protecţie la nivel mondial.

"Uraganul Ian, combinat cu alte fenomene meteorologice extreme, cum ar fi furtunile de iarnă din Europa, inundaţiile din Australia şi Africa de Sud şi furtunile cu grindină din Franţa şi SUA, au dus la pierderi asigurate estimate la 115 miliarde de dolari din cauza catastrofelor naturale până acum în acest an", a declarat grupul, care acţionează ca un asigurător pentru asigurători.

Cel mai costisitor dezastru natural pentru asigurători în acest an a fost uraganul Ian, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit Statele Unite, care a provocat pagube semnificative şi în Cuba.

Numai acest uragan a generat aproximativ jumătate din pierderile asigurate, estimate între 50 şi 65 de miliarde de dolari. "Acest lucru evidenţiază ameninţarea potenţială reprezentată de un singur uragan pe o coastă dens populată, într-un an de uragane, altfel blând", se arată în studiul grupului elveţian.

Uraganul Ian a devenit astfel cel mai scump dezastru natural, după uraganul Katrina din 2005.

2022 a fost al doilea an consecutiv în care pierderile totale asigurate au depăşit 100 de miliarde de dolari, continuând o tendinţă din ultimii zece ani de creştere anuală medie de 5-7%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O nimica toata pe langa costurile dezastrelor produse de Rusia lumii si Ucainei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro