COTAR:"Lobby-ştii din piaţa de asigurări fac legea în Parlamentul României"

S.B.
Miscellanea / 23 iunie

"Lobby-ştii din piaţa de asigurări fac legea în Parlamentul României"

"Lobby-ştii din piaţa de asigurări fac legea în Parlamentul României", susţin reprezentanţii COTAR într-un comunicat de presă, adăugând că "îşi exprimă public dezamăgirea cu privire la inţelegerile subterane promovate în Parlamentul României, prin încălcarea legii, sabotând interesele legitime ale cetăţenilor români, pe care fiecare parlamentar în parte a jurat să îi apere".

"Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) îşi exprimă public dezamăgirea cu privire la inţelegerile subterane promovate în Parlamentul României, prin încălcarea legii, sabotând interesele legitime ale cetăţenilor români, pe care fiecare parlamentar în parte a jurat să îi apere. Şi ne-au demonstrat cât valoarează jurământul lor!

În urmă cu un an, INSCOP Research a prezentat clasamentul încrederii românilor în instituţiile publice, iar pe ultimul loc se afla Parlamentul României, creditat cu doar 12,2% de către români. Blocarea nejustificată a legilor bune pentru români arată adevărata faţă a parlamentarilor. Aceasta este cauza pentru care Parlamentul României este pe ultimul loc al încrederii românilor şi a scăderii prezenţei la vot - din cauza aranjamentelor subterane ilegale.

Pe 4 mai 2022, Plx 511/2021 - proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgentă a Guvernului nr. 102/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraţilor s-a aflat pe ordinea de zi în Plenul Parlamentului, la vot, la poziţia nr 7. Acest proiect de lege avea toate avizele pozitive de la toate comisiile avizatoare şi raportore de la Senat şi Camera Deputatilor, dar avea o mare hibă: acest proiect de lege era în beneficiul românilor şi le stătea în gât unor ştabi din piaţa de asigurări, cu mari relaţii politice.

În timpul şedinţei, deputatul Gabriel Andronache a solicitat scoaterea de pe listă a proiectului de lege, dar propunerea a fost respinsă de majoritatea deputaţilor, acest proiect rămânând pe ordinea de zi pentru a fi votat. La prima vedere, părea că propunerea deputatului nu a avut sorţi de izbandă, dar au fost activate reţelele subterane din Parlamentul României: În mod inexplicabil, la vot, punctul nr. 7, care era chiar acest proiect de lege, a devenit invizibil şi a fost omis fără nicio explicaţie de pe ordinea de zi - ceea ce este ilegal!

Fapte:

Nu a existat nicio obiecţie din partea niciunui parlamentar, pentru eliminarea abuzivă de pe ordinea de zi a acestui punct 7.

După mai mult de o lună şi jumătate de la aceste "coincidenţe" care au avut loc în Parlamentul României, neexistând niciun protest al vreunui parlamentar, am aflat că acest proiect de lege s-ar fi întors în Comisii, pentru un raport suplimentar, fără a mai figura pe ordinea de zi a niciunei Comisii Parlamentare. Practic, acest proiect de lege a fost îngropat în "cimitirul legislativ al Parlamentului României".

Un proiect de lege care are toate avizele, inclusiv de la la Consiliul Legislativ, Consilulul Economic şi Social, nu ar fi trebuit să se întoarcă la dezbatere în Comisiile Parlamentare sub pretextul necesităţii unui aşa-zis raport suplimentar. Pentru cei nefamiliarizaţi cu aranjamentele politice româneşti, acesta este formula de îngropare a unui proiect legislativ.

Chiar dacă proiectul de lege ar fi avut cu adevarat nevoie de un raport suplimentar, termenul limită a expirat pe 21.06.2022, iar acesta nici măcar nu a fost dezbatut de către Comisii, ceea ce arată încă o dată dispreţul Parlamentului României pentru românii care nu îşi pot primi banii de despăgubire, în urma falimentului City Insurance şi a altor falimente care se pot produce în viitor.

"În timp ce zeci de mii de păgubiţi RCA ai firmei City Insurance nu îşi pot primi despăgubirea integral, pentru că Fondul de Garantare a Asiguraţilor invocă lipsa cadrului legislativ blocat de anumiti parlamentari ai României, adresăm public domnului Marcel Ciolacu o întrebare: Domnule Marcel Ciolacu, de ce domnul vice-preşedinte al Camerei Deputaţilor, Vasile Daniel Suciu, a blocat Plx 511/2021 de peste o lună şi jumătate, în timp ce zeci de mii de păgubiţi RCA ai lui City Insurance nu îşi pot primi banii cuveniţi din partea FGA?" - a precizat Vasile Ştefănescu, Preşedinte COTAR.

Le reamintim tuturor românilor ca au trecut 278 de zile de când Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat falimentul City Insurance, fiind vorba despre o ţeapă financiară de peste un miliard de euro, care va fi suportată de toţi şoferii români, iar nici după 278 de zile nu există vreun vinovat pentru tunul financiar dat milioanelor de români!

În timp ce acţionarii societatii City Insurance au furat sutele de milioane de euro prin contracte de reasigurare cu firme fantomă situate în Insulele Cayman, sub ochii autorităţilor române, acţionari pe care nu îi cauta nicio instituţie din România, zeci de mii de păgubiţi ai City Insurance, ţepuiţi în urmă cu 2-3 ani de această firmă de asigurări, sunt umiliţi de nişte parlamentari care au băgat în sertar legea care ar fi trebuit să-i protejeze.

Între timp, o altă companie de asigurări, cu cotă uriaşă în piaţa RCA şi veşnic amendată de, dar fără a exista o preocupare reală pentru a îndrepta situaţia, calcă pe urmele societăţii City Insurance. Iar Parlamentul României, în loc să protejeze cetăţenii acestei ţări cu o lege care să faciteze accesul a zeci de mii de păgubiţi la plata despăgubirilor cuvenite în urma falimentului City Insurance, preferă sa nu vadă suferinţa zecilor de mii de români afectaţi de tunul financiar dat cu concursul instituţiilor româneşti.

Aceşti parlamentari uită că prin acţiunile lor pot schimba legi care afectează direct calitatea vieţii cetăţenilor, dar şi cetăţenii pot alege să schimbe persoanele care ar trebui să le reprezinte interesele" se arată în comunicatul COTAR.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Jucatorii din piata de asigurari sunt Mafioti.. Cel mai mare jaf asupra il fac firmele de asigurari .. Au triplat preturile la RCA Rusine.., Propun desfiintarea asigurarilor obligatorii , oricum nu platesc daunele iar primele sunt uriase.. Pe saracia asta nu se merita sa faci asigurare..

  Oare, ce asteptari mai pot avea romanii de la aceasta institutie fundamentala a Coloniei noastre, careia i se spune si Șparlamentul Romaniei?

  De aceea Generalli nu spune ca are probleme financiare si se piteste cand trebuie sa dea bani asiguratilor , de aceea ASFtace si nu raspunde conf legii 544 celor care cer date... de aceea parlamentul este mana in mana cu lobystii , cu asiguratorii.

  Solutia este atacul in justitie pe persoana fizica, sesizare la procuratura pe persoana fizica , solcitare la Av Poporului pe persoana fizica. '

  Tot ce se poate ptr a ii cuplabiliza pe hoti! 

  Din ce am citit din comunicat, in povestea asta este amestecat atât PSD - ul Rosu, cat si PSD-ul Galben.

  Nu voi mai vota acesta formațiuni toată viața mea! 

  1. tot e bine ca ai aflat si acum

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9427
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4791
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.2027

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro