COTAR: "Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor trebuie să demareze o anchetă cu privire la retragerile efectuate de Euroins după încheierea contractului de reasigurare"

G.M.
Bănci-Asigurări / 21 aprilie

COTAR: "Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor trebuie să demareze o anchetă cu privire la retragerile efectuate de Euroins după încheierea contractului de reasigurare"

Euroins a semnat un contract de reasigurare cu o companie din cadrul grupului din care făcea parte, iar clauzele contractului de asigurare denotă că documentul respectiv este orice altceva numai de reasigurare nu, atât timp cât banii erau mutaţi intracompanii, susţine Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), într-o precizare remisă Redacţiei.

"Una dintre clauze prevede că, dacă o parte a fost plasată sub orice formă de administrare de către un organism de reglementare (cum e cazul FGA), obligaţiile celeilalte părţi încetează. Adică, şi-au premeditat falimentul prin acest contract ştiind că urmează sa fie puşi sub administrare de către FGA. Altă clauză prevedea faptul că, dacă lui Euroins i se suspenda activitatea de tranzacţionare pentru orice clasă de asigurări, reasigurătorul din acelaşi grup de firme este considerat liber de obligaţii şi toţi banii din reasigurare sunt păstraţi de către reasigurătorul care are aceiaşi acţionari ai Euroins. Bulgarii au semnat rapid acel contract de reasigurare când au fost siguri că ASF le va retrage licenţa. Vorbim fără doar şi poate de o premeditare a unui faliment şi de tranzacţii care ar trebui să atragă inclusiv răspunderea penală a acţionarilor Euroins. Mă întreb cum de Oficiul împotriva Spălării Banilor nu a reacţionat la tranzacţii de sute de milioane de euro în decurs de câteva zile? Sunt convins că băncile de unde au retras Euroins banii au sesizat Oficiul Împotriva Spălării Banilor. Atunci când o persoană fizică face o tranzacţie de peste 10.000 euro, banca începe să îţi pună întrebări. În cazul Euroins, care a retras sute de milioane de euro din băncile din România în decurs de câteva zile, nicio instituţie a statului român nu s-a autosesizat. Euroins a trecut ca prin brânză prin aşa zisul control al instituţiilor româneşti. Oficiul împotriva Spălării Banilor a fost sesizat de peste 5 ani în mod oficial despre tranzacţiile suspecte desfăşurate de către Euroins şi City Insurance, dar a tăcut în toţi aceşti ani", afirmă Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR în precizarea trimisă Redacţiei.

Reprezentanţii COTAR susţin că "tunurile financiare" date de City Insurance şi Euroins nu se puteau realiza fără complicitatea mai multor instituţii importante din Romania.

"Cu toate acestea, ancheta legată de City Insurance nu avansează şi, probabil, se aşteaptă prescrierea faptelor. Nici in cazul lui Euroins nu va fi găsit niciun vinovat. Doar vreo 8 milioane de fraieri care vor achita un preţ majorat al RCA -ului care include şi valoarea tunurilor financiare date de Euroins şi City Insurance", se mai arată în documentul citat.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Treziti din somn pe unii obisnuiti cu somnul?

  1. Falumentul Euroins e lucratura evreiasca.

   Iesiti in stradă! 

  Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor trebuie sa demareze o ancheta in vederea identificarii transferurilor de bani de la SERVICE AUTOCAR catre CAMPANIA ELECTORALA PSD. Totodata trebuie sa identifice si Ordinul de Plata FALS pus la dispozitie de City Insurance si acceptat multe luni de zile de catre ASF.

  Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor trebuie sa investigheze si tarifele pentru prestarile de servicii ale FGA la EUROINS, valori de cel putin 100.000 EURO / luna in perioada 17.03.2023 - 17.04.2023. 

  Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor trebuie sa investigheze si sumele de bani incadate de ANGAJATII DE TOP ai ASF, bani luati ca drepturi salariale supraestimate comparativ cu ale altor angajati din sistemul bugetar! 

  Oare Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor va proceda la toate cele mentionate mai sus????? 

  Domnul MECANIC SEF STEFANESCU COTAR, trebuie sa atraga atentia catre Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor si asupra activitatii desfasurate de FGA si ASF la City Insurance, in ideea ca SERVICE AUTOCAR PANDELE a capusat acea compania care nu a fost inchisa decat dupa ce s-au incasat banii stabiliti abuziv in dosarele de dauna. 

  Semnat, 

  Avertizor Integritate

  1. nu te deranja banii sunt in betoane!

   s c cret 

  ca sa nu va mai speriati de "falimentele de acum" inutile si sa vedeti ce bine a cazut si bula btc...

  comparati cu nazdravaniile de prin 97 spre 2000.... 

  pentru cunascatori am pus graficele pe net y o u t u b e la sectiunea Community 

  tasteaza simpu: Cicluri Economice - si ma gasesti. 

  s c cret 

  Ce tot o dam cu Spalarea Banilor sau Consiliul Concurentei ? Sunt doua institutii moarte unde unii iau salarii degeaba, exact ca inutilii de la ASF. ASF trebuia sa sesizeze lipsa de solvabilitate si sa ia masuri conform legii. Marcu si Rosu in loc sa suspende imediat licenta au lasat Euroins sa functioneze pana s-a ajuns la o paguba de sute de milioane de euro. ASF trebuia sa sesizeze Oficiul si trebuia sa fie la current cu miscarile Euroins. Nu m-ar mira sa fi fost informati si sa fi inchis ochii pana bulgarii si-au resolvat schemele si apoi au retras licenta. Nu m-as mira sa fi pus la punct schema asta impreuna contra unor spagi habane. Sefii de la ASF sunt vinovati de acest dezastru produs prin neglijenta si coniventa (popular complicitate).

  1. Corect! Și ancheta parchetului trebuie sa înceapă de la Wlasopol

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb