Cotaţia Condmag, în scădere cu aproape 15%

ALEXANDRU COSTEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iunie 2015

Cotaţia Condmag, în scădere cu aproape 15%

Cotaţia Condmag (COMI) a înregistrat cea mai mare depreciere din şedinţa de vineri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), de 14,63%, acţiunile ajungâmd la preţul de 0,0175 lei/titlu, după ce în piaţă au apărut mai multe ordine de vânzare pentru acţiuni COMI la preţul minim, ne-a declarat directorul de Tranzacţionare de la Estinvest Focşani, Marcel Murgoci.

Societatea de foraj petrolier Dafora (DAFR) a fost suspendată vineri de la tranzacţionare, dar nu înainte de a înregistra şi cea mai mare apreciere de pe Bursă, de 14,52%. Dafora este acţionar majoritar al Condmag, cu o participaţie de 45,8%.

Instanţa de judecată a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva Dafora SA, după ce, la începutul acestei luni, oficialii companiei au depus o cerere în acest sens. Pe lângă scăderea preţului petrolulului, printre evenimentele care au afectat activitatea "Dafora" şi au condus la situaţia cererii insolvenţei s-au numărat decizia Chevron de a se retrage de pe piaţa din România şi, ulterior, decizia OMV Petrom de a nu mai dezvolta noi proiecte de foraj onshore .

Lichiditatea de 45,17 milioane de lei (10,06 milioane de euro), din şedinţa de vineri a (BVB), a fost susţinută de tranzacţiile cu acţiunile Fondul Proprietatea (FP), în valoare de peste 31,82 milioane lei. Dintre acestea, pe piaţa "deal" au fost cinci transferuri cu peste 19,46 milioane de titluri FP, în valoare de peste 16,54 milioane lei, la preţul de 0,85 lei/acţiune. Pe piaţa regular, au fost tranzacţii cu 17,97 milioane de acţiuni FP, în valoare de peste 15,27 milioane lei, la preţul de 0,849 lei/titlu. Acesta a fost şi preţul de la închiderea şedinţei, în scădere 0,12%.

Directorul de Tranzacţionare de la Estinvest Focşani ne-a spus că "piaţa s-a mişcat în funcţie de trendul de pe pieţele externe".

Tranzacţii semnificative au mai fost făcute cu acţiuni Banca Transilvania (TLV), care au totalizat 2,978 milioane lei. Peste 1,42 de milioane de titluri TLV au fost tranzacţionate la un preţ mediu de 2,98 lei. Cotaţia TLV a închis în scădere cu 1,09%.

Tranzacţii importante au mai fost realizate şi cu acţiunile Transgaz (TGN), pe piaţa Regular, acestea însumând peste 1,7 milioane lei. Titlurile TGN au coborât, vineri, cu 0,35%, la 281 lei.

Indicele /unitate BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în creştere uşoară, cu 0,08%. Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,12%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a apreciat uşor cu 0,02%, iar indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,07%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a stagnat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Alo Bursa, v-ati trezit?

    Articol Bursa, 22.06.2015: ..... Acţiunile DAFR au fost suspendate de la tranzacţionarea pe Bursă, vineri. Acestea au încheiat şedinţa de joi în scădere cu 11,43%, la 0,0062 lei/unitate. 

    Articolul prezent:.... Societatea de foraj petrolier Dafora (DAFR) a fost suspendată vineri de la tranzacţionare, dar nu înainte de a înregistra şi cea mai mare apreciere de pe Bursă, de 14,52%. 

    1. au scris corect, reanalizeaza filmul evenimentelor si ai sa intelegi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro