Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Covid 19 amână pentru anul viitor Jocurile Olimpice de la Tokyo

I.GHE.
Ziarul BURSA #Sport /

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, ieri, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată la finalul unor discuţii între preşedintele CIO, Thomas Bach, şi premierul Japoniei, Shinzo Abe, după ce Canada şi Norvegia au anunţat că nu îşi vor trimite delegaţiile sportive la Tokyo pentru Jocurile Olimpice care urmau să se desfăşoare între 24 iulie şi 9 august.

În comunicatul CIO se arată: "În circumstanţele actuale şi bazându-ne pe informaţiile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, preşedintele CIO şi prim-ministrul Japoniei au concluzionat că ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice şi a comunităţii internaţionale. Astfel, s-a stabilit ca flacăra olimpică să rămână în Japonia, dar şi ca Jocurile să îşi păstreze denumirea de Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020''.

Imediat după anunţarea amânării, Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat că aştepta o astfel de decizie, deoarece sănătatea sportivilor trebuie pusă înainte de toate.

Conform declaraţiilor ministrului, Centrele Sportive Naţionale vor rămâne închise, în următoarea perioadă, deoarece nimeni nu îşi poate asuma siguranţa sportivilor. Ionuţ Stroe a precizat: "Nu vrem să vedem sportivi bolnavi, preferăm să îi avem sănătoşi pentru performanţe viitoare. Noi suntem cu toate Centrele Sportive Naţionale închise încă de la finalul săptămânii trecute şi aşa vom rămâne. Măcar acum ar fi bine ca cei care au tot criticat şi pus presiune asupra autorităţilor pentru a continua activitatea sportivă să se oprească şi să înţeleagă că ar fi făcut foarte mult rău propriilor colegi şi sportivi prin ceea ce solicitau pentru că în acest moment nimeni nu-şi poate asuma sănătatea şi siguranţa sportivilor".

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat că se aştepta la anunţul privind amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, fiind o chestiune de ore având în vedere situaţia globală legată de pandemia de COVID-19.

Covaliu a spus: "Era ceea ce ne aşteptam, practic era o chestiune de zile, de ore până să se anunţe această decizie. E bine că a venit în momentul acesta, pentru a nu mai da loc la interpretări şi pentru a da posibilitatea sportivilor şi celor care îi conduc pentru a-şi reevalua planurile de pregătire, strategia".

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a menţionat că a avut loc o primă şedinţă a Comisiei Tehnice olimpice pentru sportul de performanţă, unde au fost formulate câteva recomandări care vor fi trimise federaţiilor sportive naţionale, în legătură cu decizia de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

"Dintre recomandări, în primul rând este vorba de pregătirea sportivilor, a celor calificaţi şi a celor în curs de calificare. Avem nevoie de o regândire a strategiei până anul viitor. Trebuie să ştim dacă fiecare federaţie îşi menţine obiectivul, dacă îşi reevaluează acest obiectiv şi fiecare federaţie ce obiectiv are în perioada următoare, pe termen scurt şi după aceea să vedem un plan pe termen lung. După anunţul preşedintelui Iohannis, situaţia oricum devine, hai să nu-i spunem stresantă, dar devine foarte serioasă. Trebuie să respectăm aceste cerinţe, pentru că, după cum vedeţi, numărul de cazuri creşte în România şi eu cred că avem datoria fiecare dintre noi să fim disciplinaţi, că respectăm aceste măsuri, atât pentru noi, cât şi pentru cei din jurul nostru'', a mai spus Mihai Covaliu.

Oficialul COSR a precizat că federaţiile sportive vor trebui în perioada următoare să-şi reanalizeze obiectivele propuse pentru Jocurile Olimpice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS