Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

COVID-19:ONU lansează un plan global în valoare de două miliarde de euro privind răspunsul umanitar coordonat

C.B.
Miscellanea /

Antonio Guterres

Antonio Guterres

Secretarul General al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a lansat azi un plan global privind răspunsul umanitar coordonat, în valoare de două miliarde de dolari, pentru combaterea COVID-19 în unele dintre cele mai vulnerabile ţări ale lumii, în efortul de a proteja milioane de oameni şi de a opri răspândirea necontrolată a virusului pe glob, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

COVID-19 a provocat deja decesul a peste 16.000 de peroane în lumea întreagă, raportându-se aproape 400.000 de cazuri de infectare. Virusul s-a extins în toate colţurile lumii, iar acum începe să se răspândească şi în ţările care se confruntă deja cu crize umanitare din cauza conflictelor, dezastrelor naturale şi schimbărilor climatice.

Potrivit sursei citate, planul de răspuns va fi implementat de către agenţiile ONU, împreună cu ONG-urile internaţionale şi consorţiile neguvernamentale ce joacă un rol direct la nivelul răspunsului. Acesta va permite:

livrarea de echipamente de laborator esenţiale pentru testare şi echipamente medicale pentru tratarea pacienţilor;

instalarea unor dotări pentru spălarea mâinilor în tabere şi amplasamente;

lansarea unor campanii de informare a populaţiei cu privire la modul în care se poate proteja pe sine şi pe ceilalţi împotriva virusului;

crearea unor poduri şi noduri aeriene în Africa, Asia şi America Latină pentru transportul lucrătorilor umanitari şi al proviziilor acolo unde este cea mai mare nevoie.

Secretarul General al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a afirmat: " COVID-19 ameninţă întreaga omenire, prin urmare întreaga omenire trebuie să riposteze. Răspunsurile individuale ale ţărilor nu vor fi suficiente.Trebuie să oferim ajutor persoanelor celor mai vulnerabile, milioane şi milioane care nu se pot proteja singure. Un astfel de demers ţine de solidaritatea umană. De asemenea, este crucial pentru combaterea virusului. Acesta este momentul în care trebuie să facem un pas înainte spre cei vulnerabili".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS