Revista BURSA Construcţiilor

Credit Europe Bank România a încheiat 2015 cu un profit de 12 milioane de euro

Adina Lateş
Bănci-Asigurări / 10 martie 2016

Credit Europe Bank România (CEB) a avut o performanţă financiară solidă în anul fiscal 205, profitul net înainte de impozitare atingând un nivel satisfăcător de 12 milioane de euro, în timp ce indicatorul de solvabilitate a fost de peste 15%, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"În ciuda mediului dificil, în 2015, activităţile noastre de creditare corporate şi IMM-uri au arătat o creştere considerabilă. Portfoliul de credite corporate şi IMM a crescut cu mai mult de 50%, iar portofoliul total de credite a crescut cu peste 14%", a declarat Yakup Cil, CEO Credit Europe Bank România.

Pe segmentul de retail, activitatea cu carduri, prin produsul CardAvantaj a continuat să reprezinte principalul motor de creştere. Numărul total de carduri de credit a crescut cu 5%, iar rulajul aferent cardurilor de credit a crescut cu peste 8%.

În anul 2015, totalul depozitelor clienţilor a rămas stabil, la nivelul de 600 de milioane de euro, cu o bază de depozite bine diversificată.

"Privind în perspectivă, suntem încrezători în capacitatea noastră de a continua această creştere profitabilă în 2016, dar şi în viitorul mai îndepărtat. În acest an, obiectivul principal va continua să fie legat de activităţile de corporate şi IMM şi de cele cu carduri. Avem un obiectiv ambiţios pentru 2016 şi anume dorinţa de a creşte portofoliul de credite cu peste 30%, cu precădere în zona corporate şi IMM", a completat Yakup Cil.

"Astfel, se doreşte creşterea numărului total de carduri de credit cu peste 10%, iar cifra de afaceri totală să fie de peste 15%. Pentru a atinge acest obiectiv, banca a lansat un nou produs la sfârşitul anului trecut, numit "Cardul Optimo". Acesta este o facilitate de credit de consum care oferă clienţilor până la 36 de rate lunare. Tot în acest an banca va introduce un alt produs inovator pentru consumatorii din România, care va fi primit cu mare interes de către clienţi", arată sursa citată.

Reprezentanţii CEB România precizează că, până în prezent, Credit Europe Grup a finalizat oferirea de soluţii pentru mai mult de 1.000 de credite pentru clienţii cu credite CHF, într-un efort de a le prezenta acestora opţiuni rapide la dificultăţile financiare pe care le întâmpină. Acestea sunt adaptate la capacitatea de plată curentă a clientului, evaluată de către bancă, în baza documentelor financiare furnizate băncii, menţionează sursa citată.

"Din dorinţa de a înţelege mai bine nevoile clienţilor, din această perspectivă, banca a înfiinţat, recent, o linie telefonică aferentă acestor probleme (021 406 50 60). Astfel, toţi clienţii cu credite CHF care au nevoie şi care doresc să obţină o soluţie adecvată vor avea posibilitatea să acceseze reprezentanţii băncii mult mai uşor", mai arată documentul amintit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro