Credit Suisse a pierdut active de 61 de miliarde de franci elveţieni în primul trimestru

A.F.
Miscellanea / 25 aprilie

Credit Suisse a pierdut active de 61 de miliarde de franci elveţieni în primul trimestru

Credit Suisse a declarat ieri că în primul trimestru au fost retrase din bancă active de 61 de miliarde de franci elveţieni (68 de miliarde de dolari) şi că ieşirile continuă, subliniind provocarea cu care se confruntă UBS Group în salvarea sa, transmite Reuters.

Depozitele clienţilor au scăzut cu 67 de miliarde de franci în primul trimestru, iar banca a remarcat că multe depozite la termen ajunse la maturitate nu au fost reînnoite.

"Aceste ieşiri s-au moderat, dar nu s-au inversat încă până pe 24 aprilie 2023", a spus Credit Suisse, adăugând că cei mai mulţi bani care părăsesc bancă provin de la divizia de administrare a averilor şi că retragerile au avut loc în toate regiunile.

Ieşirea netă de active a urmat celor 110,5 miliarde de franci retraşi de clienţii de la bancă în trimestrul al patrulea.

Banca de 167 de ani a raportat probabil rezultate financiare pentru ultima oară, deoarece fuziunea sa cu UBS, concepută de stat, este aşteaptată să se încheie în curând.

O mare parte din reputaţia Elveţiei, ca centru financiar global de încredere, în special pentru cei ultra bogaţi, va depinde de integrarea cu succes a celor două bănci de importanţă sistemică la nivel global.

Unii analişti au remarcat că ieşirile de active nu au fost atât de grave pe cât se temeau, dar alţii au spus că amploarea este alarmantă.

Capacitatea Credit Suisse de a genera venituri părea să fie atât de afectată, încât "acordul ar putea rămâne un obstacol pentru rezultatele operaţionale UBS, dacă nu se anunţă un plan de restructurare mai profund", a declarat analistul londonez Thomas Hallett de la KBW.

Activele administrate de divizia emblematică de gestionare a averilor au scăzut cu 29%, până la 502,5 miliarde de franci, la sfârşitul lunii martie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Clienţii au început să scoată rapid bani din Credit Suisse, afectată de scandal, după ce acesta a fost prinsă în turbulenţele pieţei declanşate de prăbuşirea băncilor americane Silicon Valley Bank şi Signature Bank.

În pachetul de salvare grăbit, realizat împreună cu autorităţile elveţiene, UBS a fost de acord să preia Credit Suisse pentru 3 miliarde de franci, în acţiuni, şi să-şi asume pierderi de până la 5 miliarde de franci. Acordul include, de asemenea, în garanţii financiare de stat de 200 de miliarde de franci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb