Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Creditele neperformante din Italia, în declin după trei luni de creştere

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Nivelul creditelor neperformante (NPL) din sistemul bancar italian a înregistrat, în iunie, primul declin după trei luni de creştere, conform datelor publicate ieri de Banca Italiei.

Cifrele arată că, în iunie, nivelul creditelor neperformante din băncile italiene s-a situat la 197,9 miliarde de euro, de la aproximativ 200 de miliarde de euro în mai.

Amintim că guvernul de la Roma caută modalităţi prin care să sprijine băncile cu probleme. Anul acesta, guvernul a creat, cu finanţare din sectorul privat, fondul Atlante pentru salvarea instituţiilor de credit din ţară. Fondul Atlante a fost înfiinţat în aprilie 2016, ca o facilitate de urgenţă pentru recapitalizarea unor bănci din ţară, dar şi pentru achiziţia de credite neperformante securitizate.

Conform cifrelor prezentate de Bloomberg la finele lunii aprilie, Atlante a obţinut 4,25 miliarde de euro de la 67 de bănci din ţară şi instituţii străine.

Directorul Atlante, Alessandro Penati, intenţionează să strângă noi fonduri de la investitori pentru cumpărarea de credite cu probleme de la băncile italiene, însă numai după finalizarea cu succes a primei tranzacţii de acest fel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie