Creştere accelerată pe piaţa spaţiilor industriale din vestul şi nord-vestul ţării

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 18 februarie 2020

Creştere accelerată pe piaţa spaţiilor industriale din vestul şi nord-vestul ţării

Piaţa spaţiilor industriale din zona de vest şi nord-vest a ţării înregistrează o creştere accelerată, după ce, în decurs de doar patru ani, stocul s-a dublat, devenind a doua piaţă ca mărime după Bucureşti, şi este aşteptat să depăşească 700.000 mp în acest an, arată datele CBRE.

Acestea subliniază că, anul trecut, în vestul şi nord-vestul ţării, au fost livraţi 67.000 mp de spaţii industriale, ridicând stocul actual la 650.000 mp. Totodată, au fost închiriaţi aproape 70.000 mp de spaţii industriale, CBRE având o cotă de piaţă de 44%.

Mădălin Aresmeriţoaie, Senior Advisor, Industrial Services, CBRE România, subliniază: "Observăm un apetit tot mai ridicat pentru zona de vest şi nord-vest a ţării, atât în ceea ce priveşte oferta de noi proiecte care vin pe piaţă, cât şi apetitul pentru spaţii industriale, volumul închiriat în 2019 depăşind nivelul livrărilor. În acest moment, sunt în construcţie încă 65.000 mp de spaţii industriale în apropierea oraşelor Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea şi Satu Mare".

În Timişoara, CBRE România a consiliat, recent, închirierea a 18.000 mp în proiectul Timişoara Industrial Park II (cunoscut anterior sub numele de Timişoara Airport Park 2 sau TAP 2), dezvoltat şi administrat de Global Vision pentru Globalworth.

Prima fază a proiectului Timişoara Industrial Park II este acum complet ocupată, după ce NDB Logistica, furnizor de servicii integrate de logistică, a închiriat o suprafaţă de 12.000 mp, iar DS Smith, companie internaţională lider în domeniul ambalajelor, a închiriat aproximativ 6.000 mp, ambele tranzacţii fiind consiliate de CBRE România.

NDB Logistica este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii integrate de logistică, cu o prezenţă în 32 de ţări, oferind servicii de transport şi depozitare, control al calităţii şi distribuţie, în diferite domenii de activitate: FMCG, producţie, automotive şi industrial, construcţii, textile şi produse electrocasnice şi electronice.

Andrei Jerca, Head of Industrial Services, CBRE România, a adăugat: "Companiile din domeniul distribuţiei şi producţiei continuă să reprezinte motorul cererii pe piaţa de spaţii indus­triale, cumulând peste 60% din cei 480.000 mp tranzacţionaţi anul trecut în România. Oraşele regionale acoperă aproape jumătate din volumul închiriat în total în 2019 şi observăm în continuare cerere pentru spaţii indus­triale în zonele de vest, nord-vest şi centrul ţării".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

14 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9432
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3142
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9246
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.8267

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
unicornulvesel.ro
erfi.ro
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro