BURSA Analytics

Creştere puternică a acţiunilor Alumil, după propunerea de dividende

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 26 martie

Creştere puternică a acţiunilor Alumil, după propunerea de dividende

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 15 - 22 MARTIE 2024

Acţiunile producătorului de profile din aluminiu Alumil Rom Industry (ALU) marchează o creştere puternică după publicarea convocatorului adunării de bilanţ a acţionarilor, cu propunerea repartizării de dividende.

Conducerea companiei vrea să aloce un dividend de 0,2 lei pe acţiune, valoare echivalentă cu un randament de circa 8% faţă de preţul de închidere al acţiunii din data de 21 martie, ziua dinaintea publicării convocatorului. În ziua următoare, preţul titurilor companiei s-a apreciat cu 4,2%, evoluţie ce a continuat şi ieri cu un avans de 8,87%, până la 2,7 lei.

Valoarea totală a dividendelor ce ar urma să meargă către acţionari, dacă propunerea va primi undă verde în AGA, este de 6,25 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 95% din profitul preliminar raportat de companie pentru anul trecut, de 6,51 milioane lei.

Pentru anul trecut, Alumil Rom Industry a raportat a raportat venituri de 118,1 milioane lei, cu 8% peste cele din anul anterior, în vreme ce profitul a fost relativ asemănător cu cel din 2022. În primele trei trimestre ale anului trecut, compania a avut un profit net de 4,61 milioane lei, în scădere cu 22% faţă de cel din acelaşi interval al anului anterior, ceea ce înseamnă că în ultimele luni ale anului societatea a recuperat din pierderea de profitabilitate.

Conform companiei, în acest an Alumil va lansa noi produse în piaţa locală şi va continua investiţiile ȋn digitalizare.

Indici - BET s-a apreciat cu 3,09%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 15 - 22 martie 2024, cu 3,09%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a crescut cu 2,2%, în intervalul 15 - 22 martie 2024. Indicele BET-XT s-a apreciat cu 2,91% în perioada menţionată.

UCM Reşita - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

În topul randamentelor de la BVB din intervalul 15 - 22 martie 2024 se situează titlurile UCM Reşiţa, ce au crescut cu 14,48%. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei Condmag, cu o creştere de 7,65%.

Fonduri de investiţii - randament de 2,40% pentru BT Index Austria ATX

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 14 - 21 martie 2024, este condus de titlurile BT Index Austria ATX, cu o apreciere de 2,40%.

Pe locul al doilea al podiumului s-au situat titlurile BT Index Romania ROTX, ce au înregistrat o apreciere de 2,38%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Raiffeisen Romania Dividend, care au urcat cu 1,85%.

Bitcoin - scădere de 2,33%

Bitcoin a înregistrat o depreciere de 2,33%, în intervalul 15 - 22 martie 2024, în raport cu moneda euro.

Cotaţia aurului a urcat cu 0,61%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,04%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb