Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Creşterea transportului aerian în Europa a încetinit în 2018

Ziarul BURSA #Companii /

Ritmul de creştere a numărului de pasageri înregistraţi la aeroporturile europene, precum şi traficul aerian de marfă a încetinit semnificativ în 2018, a anunţat Consiliul Internaţional al Aeroporturilor din regiunea Europa (ACI Europe), avertizând că incertitudinile cu privire la economia mondială şi Brexit ar putea afecta şi performanţele din acest an, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Traficul de pasageri la aeroporturile din Europa a crescut cu 6,1% anul trecut, până la un număr record de 2,34 miliarde, însă este vorba de un avans mai mic faţă de cel de 8,5% înregistrat în 2017. Traficul aerian de marfă a încetinit şi mai mult, de la un avans de 8,4% în 2017 la o creştere de 1,8% anul trecut, în condiţiile în care în lunile noiembrie şi decembrie 2018 s-au înregistrat scăderi ale traficului aerian de marfă, susţine ACI Europe.

Directorul general al ACI Europe, Olivier Jankovec, a declarat: "Această tendinţă de încetinire a traficului de marfă este greu de ignorat. Ea reflectă datele economice slabe şi contracţia care se manifestă nu doar în Europa, ci şi la nivel mondial. În cele din urmă aceste evoluţii se vor traduce printr-o cerere mai slabă din partea pasagerilor".

Domnia sa a adăugat că incertitudinile cu privire la Brexit sunt principalul risc pe termen scurt, având în vedere că cifrele ACI Europe arată deja că aeroporturile britanice înregistrează cele mai scăzute ritmuri de creştere a numărului de pasageri.

Pe de altă parte, cifrele ACI Europe arată că anul trecut cele mai bune performanţe au fost înregistrate de aeroporturile din Estul şi Sudul Uniunii Europene, în frunte cu aeroporturile din Vilnius (Lituania) şi Bratislava (Slovacia) care au înregistrat o creştere a numărului de pasageri de 30,9% respectiv 18,1%, urmate de aeroporturile din Riga (+15,7%), Budapesta (+13,5%), Tallinn (+13,4%), Malta (+13,2%), Varşovia (+12,8%).

În cazul aeroporturilor regionale, multe dintre ele au afişat o creştere semnificativă a traficului de pasageri în 2018, o dovadă a agilităţii şi succesului lor în a atrage companii aeriene. Printre aceste aeroporturi regionale, cele mai mari creşteri le-au înregistrat cele din Poznan (+33,7%) şi Sibiu (+32,2%).

ACI Europe reprezintă peste 500 de aeroporturi din 45 de state din Europa. Aceste aeroporturi oferă locuri de muncă pentru 12,3 milioane de persoane, generând 675 miliarde euro în fiecare an (4,1% din PIB-ul Europei). 

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS