Creştinii din Gaza au sărbătorit Paştele

S.B.
Internaţional / 06 aprilie

Sursa foto: © Fawzi Mahmoud, The Palestine Chronicle

Sursa foto: © Fawzi Mahmoud, The Palestine Chronicle

Sub reguli şi măsuri de protecţie stricte, comunitatea creştină palestiniană din Gaza a sărbătorit Duminica Paştelui în interiorul Bisericii Romano-Catolice a Sfintei Familii, potrivit Palestine Chronicle.

De asemenea, slujbe şi rugăciuni speciale au fost ţinute în multe părţi ale Israelului (Nota editorului: În articolul sursă al publicaţiei palestiniene Palestine Chronicle, anumite teritorii din Israel, printre care şi Ierusalimul, sunt numite "Palestina ocupată"), inclusiv în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim şi printre alte comunităţi creştine palestiniene din Betleem, Beit Sahour, Beit Jala, Ierihon, Ramallah, Jenin, Nablus şi în alte părţi.

Potrivit sursei citate, pelerinii creştini din Gaza sunt deseori opriţi din a se alătură fraţilor lor creştini, în timpul sărbătorilor, de către armata israeliană.

Creştinii din Gaza au sărbătorit Paştele

Sursa foto: © Fawzi Mahmoud, The Palestine Chronicle

Situaţia s-a înrăutăţit ca urmare a pandemiei COVID-19, lăsând creştinii palestinieni din Gaza să îşi desfăşoare singuri slujbele.

Anul trecut, creştinii din Gaza au fost nevoiţi să petreacă sărbătorile acasă, perioada sărbătorilor Pascale fiind stabilită în primele zile ale pandemiei de coronavirus. Anul acesta, s-au putut aduna, păstrând distanţa socială şi purtând măşti.

Hamas, grupul care controlează Gaza, a introdus măsuri de restricţie a circulaţiei pentru a încetini răspândirea COVID-19. Ei au emis ghiduri de siguranţă pentru moschei şi biserici, dar au permis să se desfăşoare slujbele.

"Suntem, de asemenea, foarte mândri de mica noastră comunitate creştină din Gaza, care se bucură de dragostea, aprecierea şi sprijinul nostru", a declarat dr. Basim Naim, oficial al Hamas.

Anul acesta, Israelul a interzis accesul palestinienilor în Ierusalim, în perioada sărbătorilor de Paşte.

Potrivit Fox News, o sursă din serviciile de securitate israeliene a confirmat că nu au fost acordate permise de vizitare cetăţenilor din Gaza în acest an, pentru a vizita Ierusalimul în timpul Paştelui. Această sursă a adăugat că decizia a fost luată din cauza pandemiei coronavirus.

În Gaza trăiesc circa 1300 de creştini iar numărul lor este în continuă scădere. Comunitatea creştină din Gaza locuieşte în mare parte în oraş, în special în zonele învecinate celor trei biserici principale ale zonei. Creştinii din Gaza îşi pot practica liber religia şi pot respecta toate sărbătorile religioase în conformitate cu calendarele creştine urmate de bisericile lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Codul Insolvenţei”
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro