CRISTIAN DIACONESCU:"Dacă vom continua să furăm bani europeni, la sesizarea unui stat, pot fi opriţi pe loc"

J.P.
Politică / 28 august 2020

"Dacă vom continua să furăm bani europeni, la sesizarea unui stat, pot fi opriţi pe loc"

Prim-vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, a declarat vineri seara, la Târgu Mureş, că dacă în România se va "fura" în continuare din fondurile europene, aceşti bani, la sesizarea unui stat, "pot fi opriţi pe loc" şi că din acest motiv este nevoie ca oamenii cinstiţi să acceadă în funcţii la alegerile locale, conform Agerpres.

"România este la răscruce. M-am obişnuit să spun şi, cu permisiunea dumneavoastră, am să repet aici, în acest moment, poate special în acest moment: prostia şi hoţia ne pot pierde pe generaţii. Nu exagerez; la poarta României stau sume foarte mari de bani, niciunul dintre aceste fonduri însă nu a intrat pe cardul României deocamdată. (...) Rolul dumneavoastră în comunităţile locale va fi enorm, responsabilitatea dumneavoastră în egală măsură va fi cât se poate de importantă. (...) Dacă în următorii doi ani, 2021-2022, nu sunt acoperite aceste fonduri cu proiecte, cel puţin 70% prin proiecte, în 2023 vor decide la nivelul Uniunii Europene să le oprească. Ca să ştiţi cum stăm. Dacă vom continua să furăm bani europeni, şi cred că nu-mi cereţi prea multe argumente din punctul ăsta de vedere, aceşti bani, la sesizarea unui stat, pot fi opriţi pe loc. Ca să se ştie clar şi public cum stăm. Din acest punct de vedere ai nevoie de oameni cinstiţi şi corecţi, de profesionişti, ca să poţi să-ţi redresezi ţara", a declarat Cristian Diaconescu, într-o conferinţă de presă organizată la Târgu Mureş.

Prim-vicepreşedintele PMP a arătat că la nivel european există nişte plafoane aspiraţionale maximale care pot fi accesate dacă există proiecte mai ales la nivelul comunităţilor, dacă există profesionişti capabili să le pună în aplicare în zonele în care aceste proiecte sunt foarte necesare şi oameni profesionişti şi capabili să le negocieze în exterior.

"Pentru că, în premieră, aceşti bani, doar 9,3 miliarde de euro bani gratis, nerambursabili, urmează să vină într-o primă tranşă, se vor obţine: unu, dacă vor exista proiecte; doi, vor putea fi negociate cu toţi ceilalţi. Pentru că 27 de ţări au dreptul să se pronunţe pe 27 de scheme de redresare şi rezilienţă în legătură cu fiecare dintre statele membre al Uniunii Europene. (...) Din bani europeni nu poţi să plăteşti pensii şi salarii. Am mai auzit aberaţia asta spusă de aşa-zis politicieni, nişte micuţi ticăloşi care îşi permit să mintă cu o nonşalanţă de-a dreptul devastatoare. Am văzut multe în politica românească, dar atâta lipsă de profesionalism şi de onoare, până la urmă, din partea unora care iau un popor de prost mi se pare de-a dreptul strigător la cer. Deci, din bani europeni, 80 de miliarde, cât se ajunge împreună cu Cadrul Financiar Multianual, se plătesc numai proiecte, investiţii, modernizarea României, perspectivele sale economice", a precizat Diaconescu.

Politicianul a spus că pensiile şi salariile se plătesc din împrumuturile pe care România reuşeşte să le ia de pe pieţele financiare internaţionale, câtă vreme nu are un aport din investiţii şi că, din acest punct de vedere, aleşii locali, ca şi numiţii la nivel central, au o responsabilitate care ţine, până la urmă, de siguranţa şi viitorul ţării.

Cristian Diaconescu consideră că echipa de candidaţi ai PMP pentru judeţul Mureş şi municipiul Târgu Mureş este una profesionistă, iar componenţii acesteia nu au venit în politică doar de dragul egoului.

"Vreau să vă mulţumesc pentru că aveţi această determinare, în Mureş, în Târgu Mureş să oferiţi o variantă de excelenţă în politică. Candidaţii sunt persoane remarcabile şi nu mă feresc de cuvinte mari atunci când chiar cred, şi cred foarte serios, în calităţile domniilor lor şi în calităţile dumneavoastră. Este o zonă complicată. Ştiu şi ştim cu toţii acest lucru. Dar în această zonă complicată în care interesele de tot felul se împletesc şi se despletesc de la un moment politic la altul sau de la un moment al comunităţii la altul, drumurile sunt praf, fiecare dintre cetăţenii din Mureş, din Târgu Mureş se gândesc la viaţa lor, a familiilor, la perspectiva locului de muncă, la ce voi face mâine şi cum ne vom descurca", a afirmat el.

Conducerea PMP s-a aflat, vineri seara, la Târgu Mureş, pentru a dialoga cu candidaţii formaţiunii, între care candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, Mihaela Daciana Natea, şi cel pentru Primăria Târgu Mureş, Marius Paşcan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb