CRISTIAN DIACONESCU, PREŞEDINTELE PMP:''1918 - expresia unei dorinţe extraordinare de păstrare şi întărire a identităţii naţionale''

G.U.
Politică / 01 decembrie 2021

''1918 - expresia unei dorinţe extraordinare de păstrare şi întărire a identităţii naţionale''

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, a afirmat, astăzi, pentru Agerpres, că Marea Unire din 1918 a fost expresia unei forţe, unei determinări şi unei dorinţe extraordinare de păstrare şi întărire a identităţii naţionale.

"Sunt foarte onorat că am prilejul aici, la Alba Iulia, să sărbătorim cu smerenie, cu deferenţă ceea ce înaintaşii noştri au făcut. Practic, într-un an de zile, poporul român de pretutindeni, sprijinit de politicienii de la acea dată, a reuşit trei uniri, ceea ce, după părerea mea, este expresia unei forţe, unei determinări şi unei dorinţe extraordinare de a-ţi păstra şi întări identitatea naţională. Dacă am regăsi şi astăzi, dincolo de aspectele sărbătoreşti, acel potenţial interior al naţiunii române de a-şi regăsi sensul şi mândria, într-o regiune foarte complicată, şi în egală măsură de a avea acel tip de determinare şi curaj (...) cred că toate gesturile cu semnificaţie simbolică, inclusiv cel de astăzi, şi-ar găsi o concretizare", a declarat liderul PMP.

Cristian Diaconescu este prezent, astăzi, la Alba Iulia, la manifestările oficiale prilejuite de Ziua Naţională a României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro