Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

CRISTIAN PÂRVAN(AOAR):"Ne întrebăm ce calitate a muncii vor presta cei 50% de absolvenţi de liceu care, anual, nu au bacalaureat"

F.F.
Miscellanea /

"Ne întrebăm ce calitate a muncii vor presta cei 50% de absolvenţi de liceu care, anual, nu au bacalaureat"

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) se întreabă care este calitatea muncii pe care o vor putea presta absolvenţii de liceu, în contextul în care, în fiecare an, jumătate dintre aceştia nu iau examenul de bacalaureat, a declarat miercuri secretarul general al AOAR, Cristian Pârvan.

"E clar că inteligenţa artificială şi provocările aduse de inteligenţa artificială vor schimba radical piaţa muncii în perioada următoare. (...) Când ai an de an 50% absolvenţi de liceu fără bacalaureat şi fără nicio altă competenţă, atunci punem întrebarea: ce fel de locuri de muncă, şi care e calitatea muncii pe care aceşti tineri o vor putea presta?", a declarat Nicolae Cristian Pârvan, la o dezbatere privind calitatea şi precaritatea locurilor de muncă din România.

Pe de altă parte, reprezentantul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România a atras atenţia asupra unui studiu realizat în SUA, potrivit căruia mai mult de jumătate din locurile de muncă pe care le vor ocupa tinerii din şcolile americane nu s-au inventat încă.

Secretarul general al AOAR a subliniat că, pentru ca locurile de muncă să fie de calitate, acestea trebuie să se reflecte în PIB, deci să fie locuri de muncă de înaltă calificare.

Acesta a caracterizat creşterea salariului minim care a avut loc în România drept una agresivă, care are deja efecte prin scăderea locurilor de muncă în anumite industrii.

"Provocarea mea cea mai simplistă este: dacă vă deschideţi un magazin la scara blocului la care locuiţi şi angajaţi doi vânzători, ce salariu le daţi? Şi răspunsul unanim a fost 'salariul minim pe economie'. S-a mărit salariul minim şi nimeni n-a putut contesta, nici patronatele nu s-au opus creşterii salariului minim. Creşterea agresivă a salariului minim deja începe să se arate: azi era o informaţie, o ultimă informaţie cum că numărul de locuri de muncă din industria pielăriei s-a redus cu 50% în doi ani. Per ansamblu, ceea ce îngrijorează mediul de afaceri şi ar trebuie să îngrijoreze pe toată lumea este că industria, cu care noi ne-am fălit ani de zile, de la 26% a ajuns la 23% şi are doi ani consecutivi, 2018 şi 2019, în care industria şi-a redus ponderea în PIB", a menţionat secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Asta este rezultatul ridicarii elevilor la rang de zei. Acasa, in sanul multor familii ei fac legea (pe fondul slabiciunii multor parinti care investesc mult in confortul si distractia copiilor si prea putin in educatia lor), la scoala ei dicteaza si sunt mai presus de profesori (pot sa faca aproape orice la ore) , de programa (pot sa lipseasca de la ore), de bun simt, iar pe strada tot ei fac legea (ca doar sunt minori si le este permis orice din moment ce oricum nu pot fi pedepsiti decat marginal cel mult).

  I-am urcat pe piedestal si acum ne privesc de sus. Le-am dat la toti diplome fara acoperire si acum asteapta salarii mari pentru munca putina (eventual de acasa). 

  Ei sunt rezultatul "muncii"noastre! 

  Preturile mari din Mall-uri, Mc Donalds-uri, excursii in afara tarii etc nu ii deranjeaza pe parinti dar daca trebuie sa le cumpere o carte de citit tipa toti ca invatamantul este scump in Romania. 

  Am investit mult in distractia lor asa incat acum doar la asta sunt buni.

  Munca nu este pentru ei. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ai dreptate,nu numai elevi dar și cei necalificați de la țară nu fac munca de calitate cînd îi chemi la muncile agricole și le spui că vrei așa și areți cum să facă că afara ,e complicat,dar vor bani la greu adică 120lei zi mâncare 3mese plus țigări și seara o bere,cînd am spus ,că pretențiile sunt de Occident ,cost total zi de munca, si de proasta calitate spunea să caut altii.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cine mai foloseste oameni la muncile agricole cu toata tehnologia din ziua de azi poate pe tractor sau mai stiu Eu prin curte sa te ajute cred ca trebuie sa reformulezi nu sa induci in eroare

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS