Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

CRISTIAN ROŞU (ASF):Evoluţia pieţei asigurărilor a fost favorabilă în 2018

I.M.
Bănci-Asigurări /

Cristian Roşu (Sursă foto: Twitter)

Cristian Roşu (Sursă foto: Twitter)

Piaţa asigurărilor şi-a îmbunătăţit anul trecut indicatorii de solvabilitate, evoluţia a fost favorabilă, dar creşterea este departe de ce ne-am dori, fiind mai mică decât cea a Produsului Intern Brut, afirmă Cristian Roşu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), scrie Agerpres.

"În anul 2018, piaţa asigurărilor şi-a îmbunătăţit indicatorii de solvabilitate. Subscrierile pe asigurări de locuinţe au crescut cu circa 5%, deşi numărul poliţelor s-a diminuat cu circa 300.000. Gradul de penetrare a asigurărilor în PIB este în jur de 1,07%, comparativ cu Germania - 8,1% sau Franţa - 12%. Densitatea asigurărilor se situează, în prezent, la circa 109 euro, faţă de Polonia sau Cehia, unde aceasta depăşeşte 350 de euro. Evoluţia a fost favorabilă, dar este departe de ceea ce ne-am dori; creşterea pieţei asigurărilor este mai mică decât a PIB-ului", a spus Roşu, la Conferinţa Europeană a Serviciilor Financiare (ECFS).

El a precizat că trebuie stabilit ce trebuie făcut pentru a îmbunătăţi situaţia, pe cel puţin două paliere, respectiv activitatea ASF şi educaţia financiară, se menţionează într-un comunicat al autorităţii.

"Este foarte important ca educaţia financiară să fie făcută temeinic, pentru că rezultatele acesteia se vor vedea pe termen lung. ASF are câteva proiecte în acest sens - pentru a crea un cadru legislativ flexibil şi uşor de aplicat. Se vor reanaliza o serie de norme, există propuneri de modificări ale legislaţiei pentru a o aduce în concordanţă cu realităţile economice prezente. Legea asigurărilor mutuale a trecut de cele 2 Camere ale Parlamentului şi probabil în cursul lunii aprilie va deveni funcţională şi se vor emite normele de aplicare", a explicat vicepreşedintele ASF, conform Agerpres.

Acesta a subliniat că ASF are în vedere reaşezarea legii Fondului de Garantare, ca să servească mai bine interesele asiguraţilor şi se va interveni şi asupra legii rezoluţiei, ca să permită o intervenţie timpurie, mai eficientă.

De asemenea, se va acorda un sprijin substanţial Institutului de Studii Financiare şi se vor dezvolta colaborări şi cu alte instituţii de învăţământ, ca să îmbunătăţească pregătirea profesională a corpului de angajaţi ai asigurătorilor - să se realizeze o interacţiune mai profesionistă cu publicul în timpul actului de vânzare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS