Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

CRISTIAN ROŞU (ASF): Pregătirea profesională, temeiul dezvoltării pieţei asigurărilor

D.D.
Bănci-Asigurări /

Cristian Roşu

Cristian Roşu

În cadrul Conferinţei Europene a Serviciilor Financiare (ECFS) organizată de ISF, Cristian Roşu - vicepreşedintele ASF, a declarat: "În anul 2018 piaţa asigurărilor şi-a îmbunătăţit indicatorii de solvabilitate. Subscrierile pe asigurări de locuinţe au crescut cu circa 5%, deşi numărul poliţelor s-a diminuat cu circa 300 mii.

Gradul de penetrare a asigurărilor în PIB este în jur de 1,07%, comparativ cu Germania - 8,1% sau Franţa - 12%. Densitatea asigurărilor se situează, în prezent, la circa 109 euro, faţă de Polonia sau Cehia unde aceasta depăşeşte 350 euro.

Evoluţia a fost favorabilă, dar este departe de ceea ce ne-am dori; creşterea pieţei asigurărilor este mai mică decât a PIB-ului.

Trebuie să ne gândim la ceea ce avem de făcut pentru a îmbunătăţi situaţia, pe cel puţin 2 paliere:

1. activitatea ASF;

2. educaţia financiară.

Este foarte important ca educaţia financiară să fie facută temeinic, pentru ca rezultatele acesteia se vor vedea pe termen lung. ASF are câteva proiecte în acest sens - pentru a crea un cadru legislativ flexibil şi uşor de aplicat.

Se vor reanaliza o serie de norme, există propuneri de modificări ale legislaţiei pentru a o aduce în concordanţă cu realităţile economice prezente. Legea asigurărilor mutuale a trecut de cele 2 camere ale Parlamentului şi probabil în cursul lunii aprilie va deveni funcţională şi se vor emite normele de aplicare.

ASF are în vedere reaşezarea legii Fondului de Garantare, ca să servească mai bine interesele asiguraţilor. Se va interveni şi asupra legii rezoluţiei, ca să permită o intervenţie timpurie, mai eficientă.

Se va acorda un sprijin substanţial Institutului de Studii Financiare şi se vor dezvolta colaborări şi cu alte instituţii de învăţământ, ca să îmbunătăţească pregătirea profesională a corpului de angajaţi ai asigurătorilor - să se realizeze o interacţiune mai profesionistă cu publicul în timpul actului de vanzare."

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Politica ASF privind educația financiară: înlocuirea josnică a celor educați financiari și pregătiți profesional chiar de ASF - adică a celor care cunosc ceva cu cei care cunosc pe cineva (de la partide, de la servicii etc.). Când că aud pe toți de la ASF cu educația financiară înnebunesc. Când vă știu ce vă poate mintea aia ......țară fără viitor

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS