CRISTIAN ROŞU:"Preocuparea ASF este stabilitatea pieţei de asigurări şi protecţia consumatorului"

A.I.
Bănci-Asigurări /

Cristian Roşu

Cristian Roşu

Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF pentru sectorul de Asigurări, a declarat într-un interviu acordat RFI că, centrul atenţiei asiguratorilor dar şi al Autorităţii de Supraveghere Financiară este consumatorul.

"Consumatorul este în centrul atenţiei atât al asiguratorilor, cât şi al Autorităţii de Supraveghere Financiară, nu doar prin activitatea pe care o desfăşurăm, cat şi prin impunerea de către lege a unor prevederi, de aceea în sprijinul lui trebuie să venim cu toate acţiunile pe care le desfăşurăm. Când spun acest lucru mă gândesc inclusiv la acţiuni legislative, non-legislative, de control sau supraveghere şi control al pieţei, stabilităţii asigurătorilor sau al conduitei asigurărilor. Cred că în jurul consumatorului trebuie să ţesem toate celelalte elemente ale unei pieţe de asigurări, astfel încât să putem vorbi despre o piaţă şi sustenabilă şi în dezvoltare"

În primul semestru din 2019, piaţa asigurărilor a crescut cu 7,8%, majorarea fiind datorată "tuturor celor care există în această piaţă, acţionează şi dezvoltă aşa cum trebuie aceste produse de asigurare care urmează să fie consumate de către public. Grija ASF-ului este în primul rând stabilitatea pieţei de asigurări şi protecţia consumatorului, astfel încât acesta să nu primească servicii incorecte, de slabă calitate sau în defavoarea lui", a adăugat Cristian Roşu.

Sursa citată a precizat că octombrie este Luna Asigurărilor de Locuinţe, campanie care vorbeşte în acest an despre impactul schimbărilor climatice şi despre gradul de cuprindere în asigurare al locuinţelor din România, care, deşi se situează în jurul valorii de 20% este în continuare insuficient. În acest context, vicepreşedintele ASF a precizat că pentru creşterea cuprinderii în asigurarea obligatorie de locuinţe, Autoritatea îşi propune câteva modificări.

"Primul element ar fi o modificare legislativă care să facă legea asigurărilor obligatorii de locuinţe mai permisivă şi flexibilă. Când zic permisivă mă gândesc la deschiderea acţionariatului PAID. Noi vrem să deschidem nivelul pană la 25-30% ca participare în total capital social. De asemenea, ne propunem să poată intra în acţionariat orice companie sau persoana juridică care are o stabilitate financiară demonstrabilă, astfel încât noi să-i putem autoriza intrarea în acţionariat. Deci nu ne limitam doar la asigurători", a precizat vicepreşedintele ASF.

"Apoi, trebuie să stimulăm distribuţia, chiar şi în PAID, deci să le dam voie chiar şi lor să îşi facă în mod direct atât vânzare cât şi instrumentare de daune şi lichidare de daune. De asemenea, vom da voie primăriilor să se autorizeze ca distribuitor secundar de asigurare, astfel încât omul să aibă contact cu potenţialul loc de unde poate să-şi achiziţioneze un astfel de produs direct în locaţia unde stă. Nu în ultimul rând, pentru a o face şi mai atractivă, vrem să introducem riscul de furtună, care nu ar afecta preţul poliţei de asigurare", a completat Cristian Roşu.

De asemenea, oficialul ASF a precizat că nu prevede creşteri ale poliţei PAD în următorii doi ani de la intrarea în vigoare a noii formule legislative.

Reprezentantul ASF a mai recomandat populaţiei să aibă încredere în asigurări şi să îşi achiziţioneze asigurări înainte de producerea riscurilor deoarece este mult mai ieftin să cumpere o poliţă, decât să plătească o daună.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Oare cine o vrea în locul lui Leo Universitarul de Carton?! :)

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS