Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Criza de la Chişinău continuă: Dodon a anulat deciziile preşedintelui Pavel Filip

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Preşedintele suspendat al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat ieri un decret prin care a anulat deciziile anterioare ale preşedintelui interimar Pavel Filip privind dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate la data de 6 septembrie, conform Unimedia.

"Astăzi (n.r. - ieri) am semnat decretul de anulare a acestor decizii ale domnului prim-ministru în exerciţiu", a spus Dodon, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Anterior semnării decretului, Dondon spusese: "Aces­te decrete au fost semnate contrar Constituţiei, or data alegerilor se stabileşte după ce au fost consultate fracţiunile parlamentare. În primul rând, Filip nu poate să fie preşedinte, în al doilea rând, el nu s-a consultat cu nimeni".

Unimedia aminteşte că la data de 9 iunie, Curtea Constituţională l-a sus­pendat pe Igor Dodon din funcţia de preşedinte al ţării, numindu-l pe Pavel FIlip preşedinte interimar. Suspendarea temporară a venit pe motiv că Dodon a refuzat să dizolve Parlamentul rezultat în urma alegerilor din 24 februarie, în condiţiile în care legislativul nu a reuşit să formeze în termen de trei luni o coaliţie majoritară care să susţină un nou guvern. Drept urmare, Pavel Filip, premier cu mandatul expirat, a fost desemnat preşedinte interimar. Acesta a anunţat, duminică, dizolvarea Parlamentului.

Parlamentul de la Chişinău: Procurorul general, ales de peste hotare

Noua majoritate parlamentară de la Chişinău a operat modificări la Legea privind Procuratura Generală, în baza cărora în funcţia de procuror general ar putea accede şi o persoană care nu deţine cetăţenia Republicii Moldova, anunţă sputnik.md.

Modificarea (făcută la prima lectură a actului normativ) prevede excluderea condiţiei deţineri,i de către un aspirant la funcţia de procuror general, a cetăţeniei Republicii Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie