CSEKE ATTILA:"Guvernul a asigurat cu succes continuarea investiţiilor pentru dezvoltarea localităţilor"

G.B
Politică / 7 decembrie 2021

Cseke Attila

Cseke Attila

Suma de 630 milioane de lei pusă la dispoziţia autorităţilor publice locale şi judeţene de către Guvern pentru asigurarea prefinanţării şi a contribuţiei proprii la investiţii a fost accesată în totalitate, a anunţat, marţi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, potrivit Agerpres.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a alocat, în luna iulie, suma necesară din care autorităţile locale şi judeţene puteau cere împrumut de la Trezoreria Statului, cu o dobândă preferenţială, pentru a asigura continuitatea investiţiilor şi a spori absorbţia fondurilor europene.

"121 de comune, 34 de oraşe, 8 municipii şi 7 judeţe au accesat aceste fonduri, cu o dobândă cu până la de două ori mai favorabilă faţă de valorile de pe piaţa bancară. Peste jumătate din suma totală a fost împrumutată pentru a asigura contribuţia proprie şi prefinanţarea investiţiilor din bani europeni. Din această sumă am garantat o absorbţie mai mare a fondurilor europene şi ne-am asigurat că aceste investiţii, începute deja şi importante pentru dezvoltarea localităţilor din România, nu vor fi sistate", a declarat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.

Potrivit ministrului, asigurarea contribuţiei proprii, în valoare de 2%, poate însemna o povară uriaşă, mai ales pentru localităţile mici cu bugete modeste.

El a subliniat necesitatea adoptării de către Guvern a acestei măsuri: "Măsura s-a dovedit a fi necesară, fondurile fiind accesate integral în mai puţin de 6 luni. Alte 44 milioane de lei au asigurat continuitatea investiţiilor finanţate de către stat, iar 244 milioane de lei au fost împrumutate pentru a asigura finanţarea investiţiilor locale", a arătat Cseke Attila.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ORAȘUL E DEZVOLTAT ??????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9050
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0290
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8089
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5907

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro