CSEKE ATTILA:"Spitalul modular Pipera va primi în această seară primii pacienţi"

G.B
Miscellanea / 12 octombrie

Cseke Attila

Cseke Attila

Primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 vor fi transferaţi în această seară la Spitalul modular de la Pipera, a anunţat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, potrivit Agerpres.

El a spus că infrastructura este pregătită, iar personalul medical va fi asigurat de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş".

"Infrastructura este pregătită, personalul medical va fi asigurat de la Spitalul Babeş, respectiv în continuare vom face detaşări. Astă seară începe transferul primilor pacienţi pe Spitalul modular din Pipera, urmând să lucrăm zilele următoare pentru operaţionalizarea în continuare a restului de paturi. Mai avem 100 de concentratoare de oxigen. (...) Am avut o discuţie cu domnul primar general al Capitalei şi astăzi în şedinţa CGMB vor fi, din câte înţeleg, două proiecte de hotărâri de consiliu local care vor sprijini această operaţionalizare în continuare, inclusiv o rectificare bugetară în sensul acoperirii unor cheltuieli necesare pentru acest spital", a afirmat demnitarul.

Potrivit acestuia, la Spitalul modular de la Pipera vor fi aduşi pacienţi care au fost deja evaluaţi medical.

"Vorbim de pacienţi care sunt deja evaluaţi din punct de vedere medical. Adică nu cei care încă nu au fost evaluaţi. Este vorba de pacienţi evaluaţi, inclusiv din punct de vedere al radiografiei. Ei vin în momentul în care ştim că au nevoie de internare, în sensul în care au nevoie de oxigen. Vor veni aceşti pacienţi, nu cei care nu au nevoie de oxigen, pentru că spitalul în principal se bazează pe această formă necesară cu oxigen", a susţinut Cseke Attila.

Ministrul interimar al Sănătăţii a afirmat că până vineri vor fi operaţionalizate încă 7 paturi de terapie intensivă şi alte zece paturi de terapie acută la Spitalul Colentina.

"Până vineri vom deschide la Spitalul Colentina încă 7 paturi de terapie intensivă, respectiv încă zece paturi pe terapie acută", a precizat el.

În ceea ce priveşte Spitalul de la Leţcani, Cseke Attila a afirmat că în următoarele zile vor fi operaţionalizate şi paturi ATI.

"Stocatorul de oxigen a ajuns la Iaşi, ceea ce înseamnă că mâine după masă există şanse chiar crescute ca stocatorul să intre în folosinţă. Astăzi se va porni cu zece paturi cu concentratoare de oxigen, urmând ca în următoarele zile să putem să operaţionalizăm şi paturi ATI pentru că acolo sunt peste 40 de paturi ATI care pot fi operaţionalizate", a arătat ministrul interimar al Sănătăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

26 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9476
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2587
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6280
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8750
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.8735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro