CU DOUĂ ZILE ÎNAINTE DE ALEGERI:Guvernul isrelian legalizează o colonie din Cisiordania ocupată

M.A.I.
Internaţional /

Benjamin Netanyahu (Sursă foto: Twitter)

Benjamin Netanyahu (Sursă foto: Twitter)

Guvernul israelian a dat undă verde duminică legalizării unei colonii din Cisiordania, cu două zile înainte de legislativele cruciale pentru viitorul politic al premierului Benjamin Netanyahu, conform AFP.

Guvernul a acceptat "să transforme colonia sălbatică Mevoot Yericho din Valea iordanului într-o colonie oficială", a anunţat cabinetul lui Netanyahu.

Colonizarea de către Israel a Cisiordaniei ocupate şi a Ierusalimului de Est anexat a continuat în toate guvernele israeliene din 1967.

Peste 600.000 de colonişti israelieni duc o existenţă adesea conflictuală cu cei aproape trei milioane de palestinieni în aceste teritorii.

Într-un mesaj adresat coloniştilor în vederea alegerilor legislative din septembrie, premierul în exerciţiu promitea în liulie că nicio colonie israeliană nu va fi desfiinţată în Cisiordania ocupată, conform AFP.

În august, Israelul a aprobat construirea a 6.000 de locuinţe pentru colonişti şi a 700 de locuinţe pentru palestinieni, într-o parte a Cisiordaniei aflate sub constrolul său.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS