Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

CU PERSPECTIVA LANSĂRII UNEI OFERTE DE RĂSCUMPĂRARE Acţiunile Fondul Proprietatea - la un nou maxim istoric

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţiunile Fondul Proprietatea - la un nou maxim istoric

Discount de tranzacţionare între cotaţia din piaţă şi VUAN de 21%

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri la preţul de 1,24 lei, un nou maxim istoric, ceea ce ridică capitalizarea fondului închis de investiţii administrat de Franklin Templeton Investment Management la o valoare record, de 9,441 miliarde de lei.

În data de 7 ianuarie, administratorul FP a anunţat că a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) avizarea unei oferte publice de cumpărare pentru cel mult 200 milioane de titluri FP (atât sub formă de acţiuni, cât şi de GDR-uri) din piaţă, la un preţ care urmeză să fie făcut public după ce operaţiunea va primi undă verde de la supraveghetorul pieţei.

Achiziţiile fac parte din cel de-al unsprezecelea program de răscumpărare de acţiuni FP, aprobat în luna noiembrie a anului trecut, când acţionarii Fondului şi-au dat acordul pentru achiziţia a maxim 800 milioane de titluri proprii, în acest an, la preţuri situate între 0,2 lei şi 2 lei.

Pentru 2020, brokerii au aşteptări mari privind dividendele pe care este posibil să le livreze FP către acţionari, departamentul de analiză de la Tradeville estimând, într-un raport publicat la finele anului trecut, un dividend de 0,2218 lei, ceea ce la cotaţia FP de ieri oferă un randament brut de 17,89%.

Mai puţin optimişti în estimări, brokerii de la Goldring au previzionat că Fondul va acorda un dividend unitar de 0,1734 lei, cu o rentabilitate de 13,98%, în timp ce echipa de la Prime Transaction mizează pe un dividend de 0,1465 lei, echivalentul unui randament brut de 11,81%.

La finele lunii noiembrie, Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) a Fondului Proprietatea era de 1,5725 lei care, raportat la cotaţia FP de ieri, oferea un discount de tranzacţionare de 21,14%, peste obiectivul de 15% avut de administratorul fondului de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie