Cum poţi să-ţi construieşti hale de producţie, centre logistice şi birouri, fără să investeşti, în zona industrială din Braşov

G.D.
Companii / 25 noiembrie 2022

Cum poţi să-ţi construieşti hale de producţie, centre logistice şi birouri, fără să investeşti, în zona industrială din Braşov

De multe ori, dezvoltarea unor afaceri performante este blocată de lipsa unor spaţii adecvate pentru producţie sau depozitare, conform unui comunicat remis redacţiei. Pentru a trece la un alt nivel, companiile trebuie să atragă resurse financiare importante pe care să le folosească în a-şi construi infrastructura necesară expansiunii. În plus, este nevoie de multă expertiză în domeniu pentru a gestiona un asemenea proiect. Pentru toţi cei care vor să scape de asemenea griji, RAP Invest finanţează şi asigură dezvoltarea proiectului pe terenurile pe care le are în portofoliu în zona industrială cu cel mai mare potenţial din judeţul Braşov.

"Această soluţie răspunde unei nevoi fundamentale a partenerilor noştri: aceea de a utiliza capitalul propriu pentru dezvoltarea afacerii şi nu pentru a-l imobiliza în active de valori însemnate, cum ar fi clădirea şi terenul. Pe lângă asigurarea finanţării, noi punem la dispoziţia partenerului toată expertiza noastră în dezvoltarea proiectelor, garantând cea mai bună calitate şi termene de execuţie fără concurenţă", explică Daniel Moise, director general RAP Invest. Compania poate să ofere tot acest know-how deoarece este parte a RAP Group, un holding românesc de anvergură globală, cu un portofoliu ce conţine proiecte în 40 de ţări de pe 6 continente.

Potrivit sursei citate, fiecare companie din grup se concentrează pe un domeniu de activitate, de la lucrări generale de construcţii, la instalaţii electrice, termice, sanitare şi tehnologie de proces pentru industria alimentară, farmaceutică, a tutunului, a îngrijirii personale sau chimică. "Unul dintre principalele avantaje ale colaborarii cu RAP Invest este reprezentat de vasta experienţă în proiectarea, optimizarea şi dezvoltarea la standarde înalte de calitate a oricarui proiect, lucru dovedit pe parcursul a peste 20 de ani de experienţă şi a peste 50 de obiective industriale realizate în colaborare cu firmele din grup. Pe toata durata elaborării proiectului, specialiştii noştri vor oferi cele mai bune soluţii tehnico-economice pentru realizarea unui proiect de succes", susţine Daniel Moise.

Prin urmare, indiferent de solicitările partenerilor, RAP Group oferă soluţiile optime, de cele mai multe ori dezvoltând şi implementând tehnologii proprii. Astfel, se construieşte la cheie o întreagă unitate de producţie, într-un termen scurt şi cu un raport preţ-calitate imbatabil. Partenerii RAP Invest au astfel şansa să aleagă varianta care li se potriveşte cel mai bine modelului de busines: ori o achiziţie, ori o un contract de închiriere pe termen lung.

RAP Invest este una dintre cele mai noi companii din RAP Group şi a apărut ca răspuns la nevoile pieţei. Astfel, pe lânga serviciile complete de antrepriză generală, asigurată de companii ale grupului precum RAP Development şi RAP Instal, de-a lungul timpului s-a solicitat de către parteneri şi identificarea locaţiilor necesare dezvoltării proiectelor. Acestea trebuiau să răspundă principalelor criterii: existenţa PUZ-ului, amplasament optim faţă de căile de acces şi prezenţa utilităţilor în zonă.

Odată înfiinţată compania RAP Invest, aceasta şi-a concentrat atenţia asupra zonei industriale din judeţul Braşov care urma să aibă cea mai spectaculoasă dezvoltare: cea din apropierea Aeroportului Internaţional Braşov. Astfel, în acest moment, în portofoliul companiei se găseşte un teren disponibil pentru investiţii de 35.600 de metri pătraţi în Ghimbav, cu PUZ şi cu utilităţi, la doar 1,8 kilometri de aeroport. De asemenea, tot în zonă, compania mai dispune de un teren de peste 18.000 de metri pătraţi în Codlea, cu deschidere la DJ 112, în apropierea sediilor şi unităţilor logistice ale DRÄXLMAIER, Intercars, Vectra şi ERTEX. De altfel, ultima companie, un cunoscut producător de ţesături fine, parte a Grupului Peppermint, a beneficiat de serviciile RAP Development în dezvoltarea infrastructurii de producţie şi de logistică, subliniază sursa citată.

"Operaţionalizarea aeroportului de la Ghimbav va reprezenta un important pas în eficientizarea şi dezvoltarea afacerilor din zonă, iar pentru RAP Invest şi partenerii săi este un punct cheie ţinând cont de amplasamentul extrem de favorabil al terenurilor propuse spre dezvoltare. Toate terenurile au fost pregătite până la nivelul la care, în urma proiectării specifice, se vor solicita avizele şi autorizaţia de construire conform destinaţiei finale", spune Daniel Moise.

Personalizate pe cerintele beneficiarului, proiectele pot răspunde unei game largi de destinaţii din industrii dintre cele mai diverse: hale industriale, de producţie, de depozitare, logistice clădiri administrative şi alte tipuri de clădiri şi structuri industriale, spatii de producţie variate, cu corpuri de birouri şi zone de depozitare, centre de afaceri, unitati logistice sau depozite. "Suntem deschişi oricărei oportunităţi de business care să vină în completarea numeroaselor domenii acoperite de RAP Invest şi de RAP Group. Orice partener serios şi orice direcţie de business cu potenţial reprezintă pentru noi un element de interes şi o premisă a unei colaborări", încheie Daniel Moise, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro