Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Cum văd operatorii din telecomunicaţii viitorul tehnologiei

Miscellanea /

Cum văd operatorii din telecomunicaţii viitorul tehnologiei

Buliga: "Acest Eu Toolbox pe care l-a emis Uniunea Europeană este ceea ce ar trebui să implementăm"

Valentin Popoviciu, DIGI: "Scopul licitaţiei 5G nu este să se ducă spre un furnizor sau altul"

Florina Tănase, Telekom: "Spectrul este neutru tehnologic"

Securitatea cibernetică trebuie îmbunătăţită şi respectată în mod continuu, a subliniat Cătălin Buliga, director de tehnologieîn cadrul Vodafone România, la evenimentul dedicat Zilei Comunicaţiilor. În opinia domniei sale, cu cât este mai critică o reţea, cu atât trebuie să avem standarde de securitate mai stricte, iar EU 5G Toolbox defineşte aceste standarde, indiferent de problemele politice. Domnia sa a evidenţiat: "Cred că în materie de securitatea datelor, acest Eu Toolbox pe care l-a emis Uniunea Europeană este ceea ce ar trebui să implementăm. Pe măsură ce avansăm cu servicii din ce în ce mai complicate, care merg tot mai mult către o infrastructură critică - un semafor, o fabrică -, regulile, cerinţele de protecţie şi securitate a reţelelor trebuie să fie mai aspre.

Dacă ai un serviciu de comunicaţii electronice care devine foarte important ar trebui să vorbim despre regulile care trebuie respectate. Securitatea cibernetică este un lucru continuu, care va exista veşnic şi este vorba despre reguli şi mecanisme de protecţie pe care toată lumea trebuie să le respecte. Este vorba despre un pachet de servicii ce trebuie actualizate zilnic şi respectate".

Referitor la licitaţia pentru implementarea tehnologiei 5G, Valentin Popoviciu, vicepreşedinte DIGI/RCS&RDS, consideră că scopul acesteia nu este să se ducă spre un furnizor sau altul: "Cred că nu ar trebui să ne uităm în primul rând la furnizor. Adică scopul licitaţiei nu este să se ducă spre un furnizor sau altul. Într-adevar, scopul discuţiei este să vezi ce va realiza tehnologia mai departe. 5G este de fapt un pas în evoluţia tehnologică. Dacă acum zece ani vorbeam de 4G, în viitor vom vorbi de 6G, deci de fapt vorbim despre aplicabilitatea pe care ţi-o dă tehnologia pe măsură ce aceasta evoluează.

Un aspect foarte important de reţinut este că spectrul este neutru tehnologic, lucru pe care operatorii l-au punctat în repetate rânduri, evidenţiază Florina Tănase, Director Juridic şi Relaţii Corporative Telekom Romania. În opinia domniei sale, nu vorbim despre un spectru 5G, noua reţea putând fi dezvoltată pe spectrul existent.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie