Cupa României: reguli de conduită pentru spectatori

O.D.
Sport / 13 mai

Cupa României: reguli de conduită pentru spectatori

Federaţia Română de Fotbal a anunaţat regulile de conduită pentru suporterii care vor asista, miercuri, la finala Cupei României Betano Corvinul Hunedoara - Oţelul Galaţi şi la finala Cupei de Tineret dintre FC Universitatea Cluj şi FC Farul Constanţa.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive, completată cu Legea nr. 10/2012, ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, ale Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materialelor explozive, ale Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, ale Ordinului MTS Nr. 310/18.05. 2021 şi ale Ordinului Ministerului Sănătăţii Nr. 708/18.05.2021, organizatorul de jocuri sportive stabileşte regulile de conduită în stadion şi poartă întreaga răspundere pentru respectarea lor.

Spectatorii care vor asista la cele două partide, pe Stadionul Municipal Sibiu, sunt obligaţi să se comporte în conformitate cu legislaţia românească şi cu regulile enunţate în acest text. Încălcarea acestora poate duce la evacuarea contravenientului din interiorul stadionului, poate declanşa punerea în aplicare a interdicţiei de acces în arenele sportive din România şi poate atrage - după caz - răspunderea civilă, disciplinară, contravenţională sau penală.

Obligaţiile spectatorilor:

să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi de forţele de ordine.

să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces; la solicitarea forţelor de ordine/stewarzilor, sunt obligaţi să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.

să nu introducă în incinta arenei niciun fel de inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afişe sau alte suporturi care conţin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte;

sunt permise doar steagurile celor patru finaliste/cluburi, drapelul naţional al României, arborate pe suport din material plastic, felexibil, cu lungimea maximă de 1 m şi diametrul maxim de 1 cm şi bannere identitare ale facţiunilor;

dimensiunile bannerelor sau steagurilor nu trebuie să fie mai mari de 2m X 1,5m; toate bannerele sau steagurile de dimensiuni mai mari de 2m X 1,5m pot fi permise exclusiv în urma unei solicitări scrise din partea cluburilor şi confirmate de organizator după Şedinţa de cooperare (din data de 09.05.2024).

să nu introducă şi să nu afişeze insemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.

să se supună controlului corporal sumar; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicţia de a intra în stadion la meciul respectiv.

Porţile stadionului se vor deschide la ora 10.00 pentru finala Cupei Ligii de Tineret, respectiv la ora 18.30 pentru finala Cupei României-Betano.

După festivitatea de premiere ce va urma primei finale, toţi spectatorii vor părăsi stadionul.

În aceste condiţii, Federaţia Română de Fotbal face un apel către deţinătorii de bilete să vină din timp la stadion pentru a evita formarea ambuteiajelor şi pentru a participa astfel la fluidizarea accesului în arenă, în zona turnichetelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb