Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Curtea Constituţională a respins sesizarea lui Ciolacu şi Meleşcanu

C.B.
Miscellanea /

Curtea Constituţională a respins sesizarea lui Ciolacu şi Meleşcanu

Curtea Constituţională a respins miercuri sesizarea depusă de preşedinţii Parlamentului, Marcel Ciolacu şi Teodor Melşcanu (între timp demisionat), privind adoptarea bugetului de stat pe anul în curs prin angajarea răspunderii Guvernului Orban.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi. Au fost şase judecători care au votat pentru respingerea conflictului constituţional şi doar trei care s-au opus (Valer Dorneanu, Gheorghe Stan şi Attila Varga).

Ciolacu şi Meleşcanu au reclamat, pe 23 decembrie, în ziua în care premierul Orban şi-a angajat răspunderea pe cele două acte normativ, un conflict constituţional între Parrlament şi Guvern, susţinând că bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale nu pot fi adoptate fără dezbatere parlamentară.

Liderul PSD declarase anterior sesizării CCR că este fără precedent în Europa ca un buget să fie adoptat fără dezbatere parlamentară, menţionând că de la Ceauşescu nu şi-a permis nimeni în România aşa ceva.

"Bugetul de stat, deoarece a fost asumare a răspunderii de către Guvernul României şi de către Orban, va fi atacat astăzi de către mine şi de către preşedintele Senatului ca şi conflict constituţional, la CCR (...). Nu există precedent în Europa ca un guvern democratic să vină cu un buget fără să fie dezbateri în Parlament. De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva, de 30 de ani. Chiar dacă nu vom reuşi să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia ne va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra în istorie ca primul prim ministru care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci din Europa democratică", a spus Ciolacu pe 23 decembrie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS