CURTEA DE APEL MENŢINE DECIZIA ASFTudor Ciurezu, obligat la plata amenzii de 30.000 lei

A.I.
Piaţa de Capital /

Tudor Ciurezu, obligat la plata amenzii de 30.000 lei

Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în dosarul în care Tudor Ciurezu a cerut suspendarea executării unei decizii a ASF din luna octombrie a anului trecut, prin care supraveghetorul pieţei îl sancţionase pe fostul preşedinte al SIF Oltenia (SIF5) cu amendă de 30.000 de lei, se arată într-un comunicat al Autorităţii postat, astăzi, pe propriul site.

ASF îl sancţionase pe Tudor Ciurezu pentru că, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia, în şedinţele board-ului din 29 iulie 2019 şi 1 august 2019 a votat "împotriva convocării" Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, cu ordinea de zi solicitată prin cererea comună de către acţionarii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, nerespectând astfel obligaţia instituită printr-o decizie a Autorităţii din 18 iulie 2019.

Recent, ASF i-a amendat pe Tudor Ciurezu, Anina Radu şi Nicolae Stoian, foşti membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia, cu 130.000 lei, în timp ce Carmen Popa, de asemenea fost administrator, a fost sancţionată cu 60.000 de lei.

ASF susţine că cei patru nu şi-a îndeplinit atribuţiile ce le reveneau ca administratori ai SIF-ului din Craiova, respectiv au afectat dreptul SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia de a obţine convocarea adunării acţionarilor SIF5.

Practic, ASF i-a amendat pe foştii administratori ai SIF Oltenia pentru că nu au convocat acţionarii în vederea alegerii unui Consiliu format din şapte persoane, conform solicitării SIF1&4 din 11 iunie, după ce chiar Autoritatea, prin vicepreşedintele Gabriel Grădinescu, transmisese conducerii SIF Oltenia că trebuie să convoace acţionarii pentru alegerea unui board format din cinci membri.

Tudor Ciurezu, Anina Radu, Nicolae Stoian şi Carmen Popa au fost revocaţi din funcţii la adunarea acţionarilor SIF Oltenia din data de 12 octombrie, decizii ce au fost contestate în instanţă.

De asemenea şi hotărârile acţionarilor SIF Oltenia din 29 octombrie, când a fost ales un nou board sunt contestate, pe rolul Tribunalului Dolj aflându-se un dosar în care LIN&EMA SRL cere constatarea nulităţii absolute a hotărârilor AGOA SIF Oltenia de la finele lunii trecute şi obligarea societăţii la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de soluţionarea acestui litigiu.

Opinia Cititorului ( 31 )

 1. Oricum articolul nu are legătură cu realitatea. Iar bateți câmpii dar bine ca taica Ciurezu scoate portofelul și plătește masa. A mâncat destul.

  1. Au inceput sa imi vine facturile la plata! Carmen Popa nu vrea sa mai mituiasca judecatori pentru mine si restul slugilor m-au abandonat

   Nea Tudorica , ce te mai compătimesc. Cum este posibil așa ceva. Dumneata, cinstea întruchipată și cel mai competent președinte din istorie sa pățești așa ceva? Incredibil dar adevărat! Directorasii vor pune mâna de la mâna? Doar i ai îmbogățit pe acești incompetenți! Te au sedus și abandonat!

   Sichigea ce o zice? Acum este in barca lui Busu și compania! Îți vine sa crezi? Și Grasanul/ Pauna la fel! E corect? Tot incompetenți sunt și ăștia dar pe deasupra și Trădători! Ar vrea și pensie și salarii nesimțite cum le ai dat tu , Tudorica! Busu o fi de acord?

   Poate le plătește D- na Sichigea, mare directoare care in 2020 face contabilitate cu rigla și creionul au nu a avut bunul simt sa plece odată cu Ciurezu! Ce crezi Nina, ca Dragoi va accepta in viața lui sa lucreze cu tine( omul lui Ciurezu) in continuare? Întreb retoric, ce o zice nea Tudorica, despre tine?

   Ma Mir ca angajații nu au luat o de mâna și aruncat afara pe aceasta incompetenta directoare economică. A terorizat toți subalternii și i a ținut pe salarii mizere sa și ia ea an de an zeci de miliarde. Rusineee Sichigea!!!

   Va pleca cu coada între picioare! Știe el, Dragoi ce are de făcut!

  Interes zero pentru orice articol pe această temă.Personajul este deja istorie.

  1. Cum puteți aprecia acest lucru? Aveți date in cea ce privește vizualizarile acestor articole? Aceste articole sunt foarte comentate tot timpul deci exista interes !

  Una peste alta imediat a cazut rascumpararea de actiuni cu anularea lor si cu tot profitul sif nu mai vedeti nici dividende!

  1. Dow Jones a ajuns la 30000 pct,iar sif1&4&5 sunt la nivelul lui 2009! Cu ridicarea pragului...

   Bravo Dragoi & co! 

  Medlife a depasit capitalizarea lui Sif1...Marele Sif1 cu cel mai mare activ...One stop shop :)

  1. A ajuns la o lichiditate extraordinara :)

   Azi s-au tranzactionat 2000 actiuni Sif1.

   Se bat investitorii straini pe One stop shop :) 

  TUDORICAAAAAA

  TI AM ZIS CA SE STRANGE LATU 

  NU M AI CREZUT 

  PARCA FECALA SI FILIMON M AU CREZUT?

  LA COMPOST CU VOI MARTALOGILOR 

  Marea ”performanță” realizată de ASF in supravegherea situației este asta:

  1) Sif5 - prabușirea pretului de tranzactionare cu 25% de la AGA din 12 octombrie  

  2) Sif5 - societate foarte atractiva pentru acționari inainte de preluarea ostilă, nu mai are consiliu de administrație de mai bine de o lună. Să vedem daca dna. Boboc o sa fie la fel de riguroasă ca atunci cand a amânat pana la calende avizarea lui Dan Paul ca sa tina locul cald pentru oamenii lui Drăgoi. 

  3) Sif5 - cel mai atractiv SIF nu are situații financiare aprobate si lamurită problema dividendelor - ASF nu gaseste nici o vina la SIF 1+ SIF4+ CERTINVEST+SAI BROKER+ SWISS și nici nu vede concertarea. Dar nu-i nimic poate o sa vadă alții favorizarea infractorului atunci cand ne-om satura de decontat pierderile. 

  4) Sif5 - societate listată, din 5 directori mai sunt 2, restul si-au luat lumea in cap decat sa lucreze cu Bușu. 

  Cum Bușu vine la serviciu cand vrea el si nu conduce nimic o treime din salariati au Covid, bineinteles ca nu are cine sa raporteze la DSP ca doar nu se vrea ancheta si carantina instituită. Nu a fost bun Ciurezu ca a luat masuri preventive, e bun Bușu ca il iubeste la punga madam Dascalu.

  PS. De invective si injuraturi ne-am cam saturat, aș vrea vă rog niște opinii profesionale dacă aveți, dacă nu mai bine sa va abtineti. 

  1. Foarte bine spus!

   Credeți ca acei directori care și au luat lumea n cap erau profesionisti( Patrichi- la origini tâmplar -daogar; Simona C. , ma abțin sa fac comentarii ca ar trebui sa jignesc prea urat, nu știu pe al treilea) iar actualii Sichigea- vai mama ei( vorba lui Ciurezu acum- o incompetenta) și foarte rea pe deasupra , iar Pauna prins cu mâna - n sac și reprofilat director ffff competent au meritat sacii de bani? Dacă ai da timpul înapoi, nea Tudorica, ai mai merge pana la moarte cu acestia( mai ales Parkinson - Sichigea)?

   Sichigea nu vede decât bani in fata ochilor! Este obsedată, doar este contabila de meserie, ce naiba!!!

   Comentariile astea de mahalagii nu sunt de la salariatii SIF ci de la unii care au fost demult dati afară si au rămas niște frustrati. Dna. Sighigea este intr-adevar un contabil de modă veche, dar un contabil cu adevarat de exceptie. Ar fi putut sa meargă la pensie linistită, dar pentru orice contabil de modă veche bilantul este biblie. Pana nu se rezolvă problema situațiilor financiare doamna ramane la datorie. Am o banuială ca aceste comentarii impotriva lui Sighigea si a lui Pauna sunt de la Busu, ca nu poate sa faca ce vrea si mai sunt doi oameni care il trag de maneca.

   Cred ca dacă avea un minim de bun simt, pleca odată cu patriarhul! Dar așa este când te crezi ceea ce nu ești ( sigur crede ca este cea a mai ce). Probabil a învățat contabilitate de la Staicu( doctor in economie subterana), însă ea a învățat doar sa fie subterana( penibila).

   Sărăcuța de ea! Câta implicare și devotament! Acum este plătită sau face munca voluntara? Lăsați gargara comunistilor și nu ma interesează implicarea lui Busu, Dragoi& compania. Este vorba de demnitate care lipsește cu desăvârșire de la cei care au rămas deși Tudorica “S - a dus”. Însă voi nu Cunoașteti bunul simt.Rusineeee!

   Sărăcuța de ea! Câta implicare și devotament! Acum este plătită sau face munca voluntara? Lăsați gargara comunistilor și nu ma interesează implicarea lui Busu, Dragoi& compania. Este vorba de demnitate care lipsește cu desăvârșire de la cei care au rămas deși Tudorica “S - a dus”. Însă voi nu Cunoașteti bunul simt.Rusineeee!

   Sunt convins ca Busu tremura in fata unor asemenea somitati!!!!!! La cât este de bazat Busu, nici macar nu cred ca ii baga in seama. Mai degrabă ei să facă pe pisicutii pe lângă el. Zarurile au fost aruncate, ce naivă...

   Pai dacă este de moda veche înseamnă afaraaa! Sa înțeleg ca Busu&Dragoi nu au sânge in instalație sa expulzeze niște “ expirați”? Atunci sa plece și ei , întrucât dacă in era Ciurezu exista așa ceva, urma” va dau afaraaa” incompetenților!

   Și Tudorica chiar se ținea de cuvânt!

   Sunt convins ca Sichigea va plăti amenda lui Nea Tudorica și își va spală unele păcate! Așa ar fi normal pentru privilegiile făcute de a lungul timpului!

   Nu cred, am înțeles ca Sichigea țintește postul de președinte Sif! Cică Busu nu va fi avizat de asf, ea va fi cea care i va lua locul și gataaa: Sichigea - președinte Sif

   Dacă este așa cum spui tu, eu as Răspunde așa: Subsemnata Nina Sichigea , expert economist de buna voie și nesilita de nimeni, renunț la salariul meu de sute de milioane- lunar, bani care ar trebui împărțiți toți angajaților sif fără funcții de conducere, iar eu solicit salariu minim pe economie și ma oblig sa duc la bun sfârșit situațiile financiare actuale! Ce ziceți, ar fi moral?

   Uau, bravoooo!!!!

   Sa spună și ce prima la profit, ridica anual! Ea tăia de la toți amărâții și trecea la ea( așa spune o păsărica)! Este adevărat Nina? Rusine sa ți fie!!!

   După aceste comentarii, demisia ar fi de onoare! Și sa părăsească și orașul ca ar fi penibil sa se întâlnească cu oamenii( colegii) de care și a bătut joc ! Hai Nina! Sigur poți! Ai demnitatea care ți a lipsit totdeauna!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

03 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5028
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3968
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9570

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie