Curtea de Justiţie a UE a respins cererea unor oraşe de reducere a limitelor pentru emisiile auto

J.P.
Internaţional / 14 ianuarie

Curtea de Justiţie a UE a respins cererea unor oraşe de reducere a limitelor pentru emisiile auto

Instanţa supremă a Uniunii Europene a respins joi o plângere depusă de oraşele Bruxelles, Madrid şi Paris împotriva Comisiei Europene, în care o acuză că stabileşte limite prea ridicate ale emisiilor în cazul oxidului de azot, transmite Reuters, citat de news.ro.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a anulat astfel o hotărâre anterioară în favoarea oraşelor, luată de a doua cea mai înaltă instanţă a UE, care a determinat un recurs din partea Germaniei, Ungariei şi a Comisiei.

Cazul se referă la introducerea de către Comisie, după scandalul Dieselgate din 2015, a testării emisiilor reale ale vehiculelor, pentru a completa procedurile de laborator şi stabilirea de limite ale emisiilor de oxid de azot pentru vehiculele uşoare de pasageri şi comerciale.

Oraşele s-au plâns că limitele sunt mai mari decât cele ale standardului "Euro 6" care se aplică vehiculelor uşoare înmatriculate din 2015. Ca atare, au susţinut acestea, le-au subminat abilităţile de a reglementa circulaţia vehiculelor pentru a reduce poluarea aerului.

Tribunalul şi-a susţinut punctul de vedere, la fel ca şi avocatul general în avizul său adresat judecătorilor CJUE. Cu toate acestea, aceştia au anulat decizia Tribunalului.

CJUE a constatat că directiva Comisiei priveşte doar înmatricularea şi vânzarea vehiculelor şi nu circulaţia acestora pe drumuri, astfel încât oraşele nu erau vizate direct de legislaţie. Cu toate acestea, instanţa superioară a spus că oraşele ar putea încă limita circulaţia vehiculelor pentru a proteja mediul fără a încălca legislaţia UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro