Curtea Europeană de Justiţie susţine interdicţia sacrificiului halal şi kosher în Belgia

A.F.
Internaţional / 28 septembrie

Curtea Europeană de Justiţie susţine interdicţia sacrificiului halal şi kosher în Belgia

Curtea Europeană de Justiţie a pronunţat o hotărâre care sprijină interdicţia sacrificiului halal şi kosher al animalelor în Belgia şi a generat reacţii puternice din partea comunităţilor musulmane şi evreieşti, relatează turkishpress.com.

Hotărârea Curţii a argumentat că "principiul conform căruia un animal trebuie să fie asomat înainte de a fi ucis îndeplineşte principala obiectiv a protecţiei bunăstării animalelor", menţonează sursa, iar această decizie confirmă legea introdusă de regiunea flamandă a Belgiei în 2017, care interzice sacrificarea animalelor fără înştiinţare prealabilă şi adormire.

Cu toate acestea, comunităţile musulmane şi evreieşti din Belgia, care reprezintă aproximativ 6% din populaţia ţării, au exprimat opoziţie vehementă faţă de hotărâre şi susţin că această interdicţie încalcă libertatea lor religioasă şi este lipsită de respect faţă de tradiţiile lor religioase, conform publicaţiei.

Această hotărâre, relatează turkishpress.com, a generat şi o dezbatere aprinsă cu privire la echilibrul dintre protecţia animalelor şi libertatea religioasă, cu organizaţii de drepturile animalelor sprijinind hotărârea, în timp ce liderii religioşi şi comunităţile afectate îşi exprimă îngrijorarea cu privire la restricţiile impuse practicilor lor tradiţionale de sacrificiu.

Pentru moment, hotărârea Curţii rămâne un subiect de dezbatere intensă şi va fi interesant de văzut cum vor evolua legile privind sacrificiul halal şi kosher în Europa în viitorul apropiat, menţionează publicaţia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cred ca s-a strecurat o greseala in traducerea facuta pentru articol: animalul trebuie asomat inainte de taiere, nu instiintat (sinonim al somat, de unde cred ca vine si eroarea). Cu toate acestea, gandul macabru ca UE a instituit o procedura de a instiinta animalele de tragicul lor destin, presupun ca prin scrisoare recomandata cu un avans de 15 zile, mi-a inseninat dimineata. Oare au si dreptul de a contesta instiintarea?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb