Curtea Supremă a Rusiei interzice mişcarea LGBT

S.B.
Internaţional / 30 noiembrie 2023

Curtea Supremă a Rusiei interzice mişcarea LGBT

Curtea Supremă a Rusiei a hotărât joi că activiştii LGBT trebuie să fie desemnaţi drept extremişti, într-o decizie de care reprezentanţii homosexualilor şi transsexualilor se tem că va duce la arestări şi urmăriri penale, informează news.ro.

Instanţa a anunţat că a aprobat o cerere a Ministerului Justiţiei de a recunoaşte drept extremistă ceea ce a numit "mişcarea socială internaţională LGBT" şi de a-i interzice activităţile.

Măsura face parte dintr-o serie de restricţii tot mai mari în Rusia privind exprimarea orientării sexuale şi a identităţii de gen, inclusiv prin legi care interzic promovarea relaţiilor sexuale "netradiţionale" şi care interzic schimbarea legală sau medicală a sexului.

Preşedintele Vladimir Putin, care ar trebui să anunţe în curând că va candida pentru un nou mandat de şase ani la alegerile din martie, a încercat mult timp să promoveze o imagine a Rusiei de gardian al valorilor morale tradiţionale în contrast cu un Occident decadent.

Într-un discurs susţinut anul trecut, el a declarat că Occidentul n-are decât să adopte "tendinţe destul de ciudate, noi şi ciudate, cum ar fi zeci de genuri şi paradele gay", dar nu are dreptul să le impună altor ţări.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor, înainte de anunţarea deciziei instanţei, că Kremlinul "nu urmăreşte" cazul şi că nu are niciun comentariu de făcut pe marginea acestuia.

Curtea Supremă a avut nevoie de aproximativ cinci ore pentru a se pronunţa, după ce şi-a deschis şedinţa la ora locală 10.00 (şi a României). Procedurile au fost închise pentru presă, dar reporterilor li s-a permis accesul pentru a asculta decizia finală.

Activiştii LGBT consideraseră decizia ca fiind inevitabilă după solicitarea din 17 noiembrie a Ministerului Justiţiei, care a afirmat - fără a da exemple - că "diverse semne şi manifestări de orientare extremistă, inclusiv incitarea la discordie socială şi religioasă" au fost identificate în activităţile mişcării LGBT din Rusia.

"Bineînţeles că este foarte alarmant şi nu-mi amintesc ca ameninţarea să fi fost vreodată atât de serioasă şi reală", a declarat Aleksei Sergheev, un activist LGBT din Sankt Petersburg, într-un interviu acordat Reuters TV la începutul acestei luni.

Mai mult de 100 de grupuri sunt deja interzise în Rusia ca fiind "extremiste". Deciziile anterioare, de exemplu interzicerea mişcării religioase Martorii lui Iehova şi a organizaţiilor fondate de politicianul de opoziţie Aleksei Navalnîi, au servit drept pretext pentru arestări.

Sergheev a declarat că activităţi precum sprijinul psihologic şi juridic sau chiar "întâlniri la care poţi doar să stai şi să bei un ceai" vor fi scoase în afara legii, ceea ce va priva multe persoane LGBT de sprijin. "Acestea fie se vor sinucide, fie vor fi pur şi simplu într-o stare teribilă - viaţa lor va fi scurtată şi sănătatea lor se va deteriora, vor bea şi vor fuma mai mult şi aşa mai departe, încercând cumva să scape de această realitate", a explicat Sergheev.

Opinia Cititorului ( 10 )

 1. Printre puținele lucruri bune din Rusia. Am cam întins coard la maxim in Europa cu bolunzeala asta

  1. În timp ce micii chinezoi nu prea au băieței, Rusia are o gârlă de vădane. LGBT+ le-ar fi fost de ajutor. :

  doamne ajuta ca mai sunt si zone "necivilizate"........bravo!

  O să fie ceva marșuri de protest prin Europa și pentru susținerea fraților și surorilor rusnace "netraditionale".

  Cine nu e cu revoluția Lgbtq + și înfrățirea între popo are o să fie declarat putinist. 

  1. De un lucru suntem siguri,Putin nu este homo....sapiens!

   Exact asta este Putler, un frustrat sexual care tot compensează de zeci de ani în alte domenii. :

  Bravo!

  Sustin Rusia ! s-a exagerat prea mult !

  1. Vădanele sovietului rămân cu... pozele.

  total de acord, paradele unor bolnavi psihici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8118
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.4697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb