Cyscale obţine o finanţare de tip SEED de 3 milioane de euro

G.D.
Companii / 19 mai 2022

Cyscale obţine o finanţare de tip SEED de 3 milioane de euro

Cyscale, dezvoltator de soluţii software de protecţie a datelor şi aplicaţiilor în cloud, a obţinut o finanţare de trei milioane de euro, runda de investiţii urmând să fie utilizată pentru creşterea echipei, dezvoltarea produsului şi a companiei la nivel internaţional, în special pe piaţa din Marea Britanie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, runda a fost condusă de Notion Capital. Au participat Seedcamp - investi-tor în UiPath, GapMinder BV, Micha Hernandez van Leuffen - fondator al Wercker, Fiberplane şi NP-Hard Ventures, dar şi David Mytton - fondator al Console.dev şi Server Densi-ty.

Cyscale este un start-up care dezvoltă soluţii software de protecţie a datelor stocate în cloud şi care realizează analize de risc a datelor. Compania a fost fondată în 2019 la Cluj de către Manuela Ţicudean, Ovidiu Cical şi Andrei Milaş.

A treia rundă de finanţare şi a treia investiţie din partea GapMinder BV

Aceasta este cea de a treia rundă de finanţare obţinută de Cyscale în doar trei ani de la lansare. Start-upul şi-a început procesul de accelerare cu Techcelerator, atragând suport şi runde succe-sive de finanţare: 100.000 de euro în 2019 din partea GapMinder BV şi 350.000 de euro prin SeedBlink în 2021 (GapMinder BV fiind lead investor). De altfel, dintre alumnii Techcelerator, Cyscale este start-upul cu cea mai amplă validare adusă în mai puţin de trei ani de către investi-tori internaţionali unui startup accelerat.

"Prin această finanţare ne dorim ca în următorul an să ne creştem echipa în România, dar şi în Marea Britanie. Avem roluri deschise în ambele ţări. Ne dorim ca până la finalul acestui an să depăşim 25 persoane pe zona de engineering şi să recrutăm încă zece persoane în alte funcţii ale companiei. În continuare suntem axaţi pe dezvoltarea platformei de cybersecurity Cyscale, dar înţelegem că echipa trebuie să crească atât în zona de operaţional cât şi în cea de comercial. Ne dorim ca în trei ani să fim deja prezenţi la nivel global, iar echipa va depăşi 250 persoane până atunci", afirmă Ovidiu Cical, CEO şi cofondator Cyscale.

Utilizatori şi companii partenere din Marea Britanie, Singapore, Germania, Franţa şi SUA

Start-upul are în prezent 15 angajaţi şi utilizatori&companii partenere din România, Marea Brita-nie, Singapore, Germania, Franţa şi SUA, subliniază sursa citată.

"Scopul nostru este de a fi prezenţi global, nu doar în anumite pieţe. Dar pentru a ne atinge acest obiectiv ştim că trebuie să investim mult în a ajunge la un produs self-served şi self-serviced, adică să facem customer experience «de mare artă». Căutăm colegi noi care să ne ajute inclu-siv pe acest segment. Cel mai greu este să accedem la resurse umane specializate în alte de-partamente decat cele tehnice, cum ar fi experţi în marketing, vânzări SaaS cybersecurity, channel manager, analişti şi cercetători în securitate", adaugă Ovidiu Cical.

În prezent, compania recrutează manageri şi experţi în marketing şi vânzări în Marea Britanie, dar şi programatori Go şi ReactJS.

Majoritatea clienţilor cu care lucrează Cyscale sunt companii fintech care folosesc tehnologii care sunt operate din cloud. Fondatorii se bazează pe o dezvolare accelerată în 2022 si 2023 prin care să ajungă să aibă peste 100 de companii drept clienţi în următorii doi ani.

Manuela Ţicudean, cofondator Cyscale: "Domeniul securităţii cibernetice trebuie să se îndrep-te spre înţelegerea în context a riscurilor. Numai atunci vom putea lupta împotriva ameninţărilor tot mai sofisticate care vizează organizaţiile şi vieţile noastre".

Kamil Mieczakowski, director al Notion Capital: "În ultimii cinci ani, am asistat la o schimbare de paradigmă în privinţa modului în care companiile îşi gestionează infrastructura de servere. Dar industria securităţii cibernetice nu a ţinut pasul. Suntem foarte încântaţi să devenim parteneri cu Manuela, Ovidiu şi echipa Cyscale deoarece ei dezvoltă ceea ce considerăm că este cea mai convingătoare platformă de control şi vizibilitate în cloud pentru o companie modernă".

Carlos Eduardo Espinal, managing partner Seedcamp: "Experienţa fondatorilor Cyscale vorbeşte de la sine. Atât Manuela cât şi Ovidiu sunt membri foarte experimentaţi şi apreciaţi ai comunităţii de securitate cibernetică. Viziunea lor despre importanţa contextului în analiza secu-rităţii cibernetice este un pas vital în asigurarea protecţiei eficiente şi precise a infrastructurii cloud a unei organizaţii".

Dan Mihăescu, partener fondator GapMinder BV: "Asistăm la o creştere de peste zece ori a Cyscale şi ne bucurăm să investim din nou în parcursul lor. Este un moment important în dezvol-tarea Cyscale, o companie care îşi accelerează amprenta la nivel global, pregătindu-se pentru extindere în afara Europei, în SUA şi Asia şi care îşi maturizează platforma. Încă de la început - din 2019 de când i-am văzut pe fondatori în programul Techcelerator - am crezut în ei şi con-tinuăm să îi sprijinim pentru a-şi îndeplini visul de a deveni lider în domeniul securităţii cibernetice în cloud", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1247
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7677
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.4765

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb