DACĂ NU CÂŞTIGĂ PROCESUL ASUPRA RETROCEDĂRII UNOR TERENURIAversa Manufacturing spune că ar putea închide fabrica de pompe Aversa

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 3 decembrie 2015

Aversa Manufacturing spune că ar putea închide fabrica de pompe Aversa

Aversa Manufacturing spune că va trebui să închidă fabrica de pompe Aversa, pe care a preluat-o în 2013, în condiţiile în care va pierde litigiul asupra unor terenuri cu avocaţii Liviu şi Lucia Cherecheş.

În primăvară, Aversa Manufacturing a formulat o plângere penală împotriva unui notar şi a avocaţilor Liviu şi Lucia Cherecheş, acuzând utilizarea unor certificate de moştenitor false şi frauduloase în cererea de restituire formulată împotriva Aversa SA şi având ca obiect un lot de 17.860 mp, din suprafaţa totală a terenului de aproape 100.000 de mp.

Aversa Manufacturing ar putea închide fabrica începând cu 1 octombrie 2016, dacă decizia Curţii Supreme de săptămâna viitoare va fi împotriva acesteia, în procedura aflată pe rol, se arată într-un comunicat de presă transmis ieri.

Michael Topolinski, Preşedinte Aversa Manufacturing, a spus: "Ar trebui să câştigăm în instanţă pe baza prescrierii, aici ne susţin şi trei opinii legale, printre care cea a Profesorului Turcu şi cea a Profesorului Stoica, însă, trebuie să recunosc, orice este posibil în România. Dacă vom pierde, vom merge mai departe la instanţele Uniunii Europene, dar vom fi obligaţi să închidem fabrica şi să suspendăm 260 de locuri de muncă, ceea ce, evident, nu ne dorim. Noi credem în continuare în potenţialul uriaş al pieţei din România, dar corupţia face aproape imposibilă dezvoltarea investitorilor".

Aversa Manufacturing transmite că a investit în dezvoltarea afacerii cu pompe centrifuge şi acoperirea nevoilor clienţilor, inclusiv Cernavodă, începând în septembrie 2013 cu producţie zero şi 200 de muncitori, iar ulterior a crescut la 260 de muncitori şi are o producţie de 2 milioane de lei pe lună.

Instanţele au stabilit, anul trecut, că Aversa Manufacturing a îndeplinit toate condiţiile licitaţiei pentru preluarea fabricii de pompe menţionate în caietul de sarcini din septembrie 2013, după ce licitaţia fusese contestată de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AVAS).

Aversa SA a fost în insolvenţă timp de şapte ani, după care a fost privatizată în septembrie 2013.

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro