Daimler va elimina cel puţin 10.000 de posturi

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Compania auto germană Daimler AG va elimina cel puţin 10.000 de locuri de muncă la nivel mondial în următorii trei ani, în vederea reducerii cheltuielilor.

Oficialii companiei au informat vineri, conform Reuters: "Industria auto este în mijlocul celei mai mari transformări din istoria sa".

Daimler, compania care deţine brandul Mercedes-Benz, a anunţat reducerea cu 3% a personalului după ce a ajuns la o înţelegere cu sindicaliştii. Societatea plănuieşte să taie 10% din poziţiile de management de la nivel global.

Compania auto avea 304.680 de salariaţi la finele trimestrului al treilea din 2019.

Daimler are în plan să reducă cheltuielile cu personalul cu aproximativ 1,4 miliarde de euro până la sfârşitul lui 2022.

În ultimele luni, Daimler şi-a modificat în mai multe rânduri estimările de profit, în parte din cauza încetinirii creşterii pieţei auto. Luna trecută, compania a avertizat că profitul său operaţional pe 2019 va fi "semnificativ mai mic" decât în 2018.

Amintim că, luna aceasta, autoritatea antitrust din Germania a amendat cu un total de 100 de milioane de euro principalii producători auto ai ţării - BMW, Daimler şi Volkswagen - pentru că au format un cartel în scopul de a cumpăra oţel. În perioada 2004 - 2013, companiile în cauză s-au întâlnit în mod regulat cu producătorii de oţel şi alte firme din lanţul de aprovizionare, pentru a discuta o creştere uniformă a preţului plătit pentru achiziţia oţelului. Preţurile ilicite care au rezultat de pe urma formării cartelului au fost plătite cel puţin până în 2016, după cum au precizat oficialii de la Berlin.

Cei trei producători auto au acceptat amenda. BMW va plăti 28 de milioane de euro, iar Daimler - 23,5 de milioane de euro. Volkswagen, cel mai mare producător auto german, nu a dorit să dea publicităţii valoarea amenzii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS