Abonament gratuit

DAN BARNA:Guvernul Orban are "şanse rezonabile" de a fi învestit de la început

F.D.
Politică /

Dan Barna, sursa foto : Twitter

Dan Barna, sursa foto : Twitter

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că Guvernul Orban are "şanse rezonabile" de a fi învestit de la început, dar a precizat că pe lista de nume cu potenţiali miniştri care i-a fost prezentată se regăseşte o persoană pe care USR nu o agreează, având probleme de integritate. "Se constituie o majoritate similară ca la moţiune, mai mult sau mai puţin, care pare că poate obţine acel 233 de voturi necesar pentru învestirea Guvernului", a spus Barna.

"Eu nu am nicio îndoială că următoarea guvernare a României va fi o guvernare USR-PLUS cu PNL. E o probabilitate mai mult decât rezonabilă, tocmai de acea alegerile anticipate sunt importante şi e necesar să se întâmple cât mai repede, pentru ca această majoritate care se va crea să fie una suficient de consistentă ca să putem face reformele de care România chiar are nevoie", a declarat Dan Barna, marţi seară, într-o emisiune la Digi 24.

Acesta a precizat că îşi doreşte "o guvernare USR-PLUS susţinută de PNL şi nu invers".

Liderul USR consideră, de asemenea, că PSD "nu ar trebui să mai aibă vreo şansă de guvernare în România în următorii zece ani pentru a putea vorbi de un stat civilizat şi depesedizat"

Preşedintele USR a explicat că, după scrutinul prezidenţial, după ce este adoptat bugetul, se poate forma o majoritate parlamentară care să respingă "doi premieri de sacrificiu", după care se pot organiza alegerile anticipate.

Totodată, liderul USR consideră că rămînerea unui guvern minoritar până la alegerile la termen ar întări PSD.

"Dacă lăsăm PSD-ului un termen de un an în care să atace guvernarea minoritară nu vom face decât să reîntărim un PSD care acum are foarte mari probleme de credibilitate. (...) Soluţia este aceea de a ajunge la un acord politic, pe final de an sau la începutul anului viitor, prin care să putem genera alegeri anticipate. Este un principiu pe care l-am agreat şi un obiectiv pe care l-am asumat ambele partide, privindu-ne în ochi", a mai spus Barna.

Acesta consideră că intrarea la guvernare "nu a fost niciun moment pe masă dinspre USR şi nu a fost solicitată de premierul Orban".

Preşedintele USR a reiterat ideea conform căreia un guvern minoritar ar fi un guvern "slab".

"Acest guvern, chiar dacă-şi va obţine învestitura, (...) va fi un guvern slab pentru că este un guvern care, neavând majoritate parlamentară, va trebui să se chinuie cu fiecare amărâtă de iniţiativă", a mai afirmat Dan Barna.

Întrebat ce şanse crede că are PNL să cadă la înţelegere cu Pro România, liderul USR a spus că este "greu de spus", dar că şansele sunt "relativ bune de a se obţine şi sprijinul Pro România".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS