Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

DAN BARNA:"USR a propus PLUS, eu i-am propus lui Cioloş de la europarlamentare să facem fuziunea"

F.D.
Politică /

"USR a propus PLUS, eu i-am propus lui Cioloş de la europarlamentare să facem fuziunea"

Liderul USR Dan Barna afirmă, după ce Dacian Cioloş a vorbit despre fuziunea USR - PLUS, că USR a propus PLUS, iar el i-a propus lui Cioloş încă de la europarlamentare să facă fuziunea celor două partide, el exprimându-şi încrederea că vor trece peste speculaţii de moment şi se vor concentra pe temele mari.

"USR-PLUS este o forţă în politica românească şi rezultatul de duminică confirmă acest lucru, chiar dacă unele aşteptări au fost mai mari. Cele aproape 1,4 mil de voturi pe care le-am primit mă obligă şi ne obligă să continuăm să luptăm pentru un 2020 în care să fim la guvernare şi în primării. Pentru acest obiectiv, trebuie să construim cu loialitate între parteneri. Este o valoare fundamentală după care mă ghidez în acţiunea politică. Şi tocmai de aceea nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferinţă de presă sau scrisori deschise trimise prin presă. Un proiect politic mare, care să facă bine României, se face cu viziune şi generozitate. USR a propus PLUS, şi eu i-am propus lui Dacian Cioloş încă de la alegerile europarlamentare să facem fuziunea celor două partide", scrie Barna pe Facebook.

El remarcă faptul că, deşi acest lucru nu s-a întâmplat, continuă să spere într-un viitor comun, dar pentru asta va trebui să discute serios pe teme precum criteriile de integritate, respingerea traseismului, recunoaşterea muncii colegilor consilieri locali şi a eforturilor depuse la #FărăPenali sau programul comun de guvernare.

Preşedintele Plus, europarlamentarul Dacian Cioloş, crede că Alianţa USR-Plus trebuie să dezvolte o abordare inclusivă şi nu scoaterea în faţă a unui lider care să o controleze, el propunând ca orientările diferite din cele două formaţiuni să fie puse împreună şi nu amplificat conflictul dintre acestea. Cioloş îşi doreşte ca evoluţia dintre cele două partide să ducă la fuziune, dar aceasta nu trebuie să fie un scop în sine, ci o consecinţă a unui proces care să vină natural. El a vorbit despre o structură de conducere unică a alianţei, care să reprezinte orientările diferite care se regăsesc în cele două partide, precum şi despre constituirea unui guvern din umbră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie