Dan Cărbunaru: "Există un demers legat de CEC, prin intermediul căruia statul român să poată intra pe piaţa asigurărilor auto"

G.D.
Politică / 22 martie

Dan Cărbunaru: "Există un demers legat de CEC, prin intermediul căruia statul român să poată intra pe piaţa asigurărilor auto"

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat astăzi, despre înfiinţarea unei companii a statului, pe piaţa RCA, că este vorba de dorinţa Guvernului, exprimată şi de către premier, ca statul român să aibă o prezenţă activă în acest domeniu şi există un demers care cel mai probabil va fi legat de CEC, prin intermediul căruia statul român să poată intra pe piaţa asigurărilor auto, cu produse în contextul funcţionării pieţei, transmite News.ro.

"Guvernul României este gata să vină în sprijinul celor afectaţi de cee ace se întâmplă pe piaţa asigurărilor auto, pe piaţa RCA. Ministerul de Finanţe este pregătit să aducă pe masa Guvernului aceste propuneri, deja aceste proipuneri au fost prezentate în cadrul procedurii de prezentare transparentă guvernamentală. În urmă toarele zile cel mai probabil va ajunge pe masa Guvernului şi va intra în vigoare. Este vorba de tarife de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, sunt stabilite la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 1 martie 2022, fiind valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, în măsura în care hotărârea trece prin guvern şi este aprobată", a spus Cărbunaru.

El a precizat că "este încă o dovadă a faptului că acest Guvern intervine cu responsabilitate şi este pregătit să facă acest lucru ori de câte ori este nevoie, respectând reglementările legale şi rolul pe care diferitele autorităţi îl joacă în acest context", el menţionând că "ASF este o autoritate independentă, care funcţionează sub autoritatea Parlamentului României". Despre intenţia Guvernului de a introduce o nouă companie pe piaţa asigurărilor, Dan Cărbunaru a spus: "Este vorba de dorinţa Guvernului, exprimată şi de către premier, ca statul român să aibă o prezenţă activă în acest domeniu şi există un demers care cel mai probabil va fi legat de CEC, prin intermediul căruia statul român să poată intra pe piaţa asigurărilor auto, cu produse în contextul funcţionării pieţei". Întrebat în cât timp ar putea intra pe piaţă o astfel de companie, Carbunaru a spus: "De îndată ce vor fi parcurse toate procedurile legale care necesită nu doar termene dar şi o pregătire în domeniu".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cand a picat City Insutance preturile politelor RCA s-au dublat. Au urmat apoi si alte majorari justificare de inflatie si de la 1 ianuarie justificate de majotarea contributiei la Fondul de Garantare a Asigurarilor de la 2% la 4%. Rezultatul a fost la fel ca la City(faliment)

    Rezolvarea cred ca nu sta in majorarea si dublarea politelor. Cea mai buna solutie a fi scoaterea de sub incidenta ASF a asigurarilor. Cei de la ASF, datorita salariilor foarte mari, sunt nevoiti sa caute plasamente pentru cei 10 000 - 20 000 euro lunar si nu mai au timp sa supravegheze activitaea financiara. Mai ales in conditiile actuale: inflatie, falimentele bancilor etc 

    ca la Vantu... Dormi linistit , FNI vegheaza...

    Bagati CEC in (...)...

    Dupa Vantu , inca nu s-a recuperat gaura... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro