DAN CĂRBUNARU: "Suprafaţa irigată a României va creşte de la 1,8 milioane de hectare la 2,6 milioane de hectare"

F.D.
Politică / 3 august

"Suprafaţa irigată a României va creşte de la 1,8 milioane de hectare la 2,6 milioane de hectare"

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că suprafaţa irigată a României va creşte de la 1,8 milioane de hectare la 2,6 milioane de hectare, cu investiţiile care se vor face în următorii ani, relatează News.ro.

Cărbunaru a declarat, astăzi, la finalul şedinţei de Guvern, că până în 2027 este alocată suma de 1,5 miliarde de euro pentru reabilitarea infrastructurii de irigaţii.

"Astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost aprobată lista pentru amenajările de irigaţii pentru care se va reacorda caracterul de utilitate publică. Totodată, şi modificarea Programului naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România, în valoare totală de 1,5 miliarde de euro, ceea ce reprezintă totalul fondurilor alocate de la bugetul naţional până în anul 2027. Mai concret, cu această finanţare va creşte viabilitatea economică a sistemelor de irigaţii, amenajându-se chiar sisteme noi de la 101 la 189, ridicându-se astfel de la 1,8 milioane de hectare, suprafaţa irigată a României la 2,6 milioane de hectare. Totodată, înfiinţarea a 50 de amenajări de desecare şi drenaj pentru 695 de mii de hectare şi creşterea numărului de amenajări de irigaţii de la 89, inclusiv canalul Siret-Bărăgan, în prima sa etapă, la 156", a afirmat Dan Cărbunaru.

El a mai anunţat că vor fi sprijinite investiţiile în sistemele de irigaţii la nivelul fermei cu 500 de milioane de euro.

"Modificarea perioadei de implementare a Planului Naţional de irigaţii până la sfâşitul anului 2027 va fi complementară programării din Planul Naţional Strategic, urmând ca să fie sprijinite investiţiile şi în infrastructura secundară de irigaţii, dar şi investiţiile în sistemele de irigaţii la nivelul fermei cu 500 de milioane de euro din bani europeni. În acest fel, Ministerul Agriculturii, care a şi iniţiat acest act normativ, îşi propune ca sistemul de irigaţii din România să poată beneficia de un sprijin financiar şi mai mare", a mai transmis Dan Cărbunaru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro