Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

DAN MOTREANU:"I-am solicitat preşedintelui Comisiei Europene elaborarea unui Plan European pentru combaterea deşertificării"

J.P.
Miscellanea /

"I-am solicitat preşedintelui Comisiei Europene elaborarea unui Plan European pentru combaterea deşertificării"

Europarlamentarul Dan Motreanu i-a cerut preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să elaboreze un Plan European pentru combaterea deşertificării, a declarat acesta printr-un comunicat de presă trimis redacţiei.

Motreanu: "Prin intermediul unei intervenţii scrise, i-am solicitat astăzi preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să elaboreze un Plan european comun pentru toate statele membre UE pentru combaterea deşertificării şi a degradării terenurilor.

Salut eforturile susţinute pe care Comisia Europeană le face pentru atingerea neutralităţii climatice în 2050 şi apreciez faptul că situaţia României, grav afectată de secetă, este în atenţia Comisiei Europene, lucru evidenţiat de Ursula von der Leyen în discursul din Plen. "Am văzut tot ce se întâmplă în jurul nostru, de la locuinţele evacuate din cauza prăbuşirii gheţarului din Mont Blanc, la incendiile din Oregon până la culturile distruse din România de cea mai puternică secetă de zeci de ani", a spus astăzi preşedintele CE.

Angajamentul pe care Ursula von der Leyen şi l-a asumat astăzi în Parlament, subliniind că "prin Fondul de tranziţie justă vom sprijini regiunile care au de făcut o schimbare mai mare şi mai costisitoare" este cel aşteptat de noi toţi, dar consider că atât în România, cât şi în restul UE avem nevoie de un Plan adaptat realităţilor cu care ne confruntăm, un Plan etapizat, cu obiective clare şi evaluări periodice. "Nimeni nu trebuie lăsat în urmă", cum a spus preşedinta Comisiei în repetate rânduri şi tocmai de aceea consider că alocările bugetare pentru atingerea obiectivelor nostre comune: 55% mai puţine emisii de carbon până în 2030 şi zero emisii de carbon până în 2050 trebuie susţinute de o alocare bugetară adecvată.

E drept că avem resurse bune de energie regenerabilă, dar trebuie să avem şi capacitatea adecvată pentru a stoca energia. Iar potrivit specialiştilor, UE trebuie să îşi crească de cel puţin şase ori capacitatea pentru a-şi atinge obiectivele de mediu; ceea ce înseamnă atât infrastructură complexă, cât şi investiţii pe măsură.

Am încredere însă în capacitatea Uniunii de a se mobiliza şi în cea a oamenilor şi companiilor de a veni cu soluţii inovatoare care să ne permită să ne atingem ţintele. "Ce este bun pentru climă este bun pentru afaceri şi pentru noi toţi", cum a menţionat preşedintele Ursula von der Leyen. Important este să nu ne abatem de la obiectivul nostru comun."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Seceta e responsabilitatea guvernului, până să devină o responsabilitate a UE.

    Deci guvernul trebuie să scoată banul pentru combaterea centralizata a secetei și după aia n-are decât să-i recupereze de la UE. Acesta trebuie să devină un principiu de lucru - Guvernu scoate banu, apoi ii recupereaza de unde vrea el. Altfel demisia, nene, nimeni nu are nevoie de vorbe goale, doar bani.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie