Abonament gratuit

Dan Steel Group a intrat în insolvenţă, ieri

A.I.
Piaţa de Capital /

Dan Steel Group a intrat în insolvenţă, ieri

Acţiunile companiei au fost suspendate de la tranzacţionare astăzi, după ora 17:00 

Dan Steel Group Beclean (PRMT), companie ale cărei acţiuni sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a intrat în insolvenţă la cererea Unicredit Leasing Corporation IFN, conform deciziei de ieri a Tribunalului Bistriţa Năsăud.

Astăzi, la ora 17:12, la Bursa de Valori Bucureşti a fost publicat raportul privind intrarea în insolveţă a companiei, iar acţiunile PRMT au fost suspendate de la tranzacţionare.

Consorţiul format din CITR Filiala Cluj SPRL şi Prime Insolv Practice SPRL a fost numit administrator judiciar provizoriu, care va îndeplini atribuţiile prevăzute cu o retribuţie lunară de 5000 lei (exclusiv TVA), termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor fiind 18 iulie 2020.

Până la data de 8 august trebuie întocmit şi comunicat tabelul preliminar al creanţelor, iar termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 2 septembrie 2020.

Decizia instanţei poate fi atacată în termen de şapte zile de la pronunţare.

Potrivit informaţiilor BistritaBusiness.ro, platforma Dan Steel Beclean este girată ca bun imobiliar la două bănci, care au creditat compania bistriţeană cu peste 26 milioane euro în 2018. În concluzie, OTP Bank şi Unicredit Bank sunt cei mai mari creditori ai firmei de la Beclean, cu 16 milioane de euro, respectiv 10 milioane de euro. Alte companii, precum ArcelorMitall Zenica (reprezentată prin casa de avocatură Rus&Partners din Bucureşti), Unicredit Leasing, Belmet (Austria), au de recuperat sume între 1-2,5 mil. euro.

În acest moment, Dan Steel Beclean şi Dan Steel Negreşti Oaş, cu peste 400 de angajaţi, au conturile blocate de aceşti creditori.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie