Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

DAN SUCIU:"Sănătatea devine prioritatea numărul 1 a Guvernului"

Ziarul BURSA #Politică /

Dan Suciu

Dan Suciu

Actualizare 20:09 Suciu: "Avem o infrastructură spitalicească veche şi suntem datori să reîncepem construcţia de unităţi medicale"

Executivul condus de Dacian Cioloş are în vedere reabilitarea profundă a infrastructurii de sănătate, în acest sens fiind încheiate studiile de fezabilitate pentru construcţia a două spitale noi - Spitalul de copii "Marie Curie" şi Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu", a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

"Măsurile structurale pe care Guvernul le are în vedere ţin de reabilitarea profundă a infrastructurii de sănătate. Avem o infrastructură spitalicească veche şi suntem datori să reîncepem construcţia de unităţi spitaliceşti. Este momentul să anunţăm programul de parteneriat public-privat de construcţie a două spitale noi, ale căror studii de fezabilitate sunt încheiate în acest moment. Este vorba de Spitalul de copii «Marie Curie» şi Institutul de Boli Cardiovasculare «C.C. Iliescu», ambele în Bucureşti", a afirmat Dan Suciu.

Acesta a arătat că vor fi accelerate şi proiectele de finanţare europeană pentru construcţia celor trei spitale regionale de la Craiova, Iaşi şi Cluj.

"Toate crizele din ultimele luni au demonstrat că în sectorul de sănătate avem disfuncţii manageriale serioase, pe care nimeni nu le-a abordat în ultimii ani. Este momentul ca ele să nu mai fie neglijate. Este nevoie de o regândire a modului în care sunt respectate contractele de management în spitalele publice şi a modului în care unităţile spitaliceşti se subordonează autorităţilor centrale şi locale. Guvernul va aborda şi aceste probleme", a mai spus Dan Suciu.

Acesta a precizat că toate măsurile anunţate de Guvern pot să contribuie la recâştigarea încrederii în sistemul de sănătate.

"Considerăm că toate aceste măsuri pot să contribuie la recâştigarea încrederii în sistemul de sănătate şi vrem să colaborăm pentru aceasta cu toţi factorii din sistem, medici, manageri, asociaţii profesionale şi non-guvernamentale", a mai spus Suciu, la Palatul Victoria.

(S.A.)

---------

Actualizare 19:41 Vasile Dîncu: "Nu cred că vor mai fi remanieri în perioada următoare; Achimaş - un foarte bun ministru"

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat astăzi că nu crede că vor mai avea loc remanieri în perioada următoare în cadrul Executivului, apreciind că ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, este un foarte bun ministru, informează surse din presă.

Întrebat, la Cluj-Napoca, dacă ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, ar putea face obiectul unei remanieri, Vasile Dîncu a spus că, din păcate, acesta a moştenit în Ministerul Sănătăţii şi în viaţa medicală din ţara noastră "o criză în care este foarte greu să te descurci".

"Nu cred că vor mai fi remanieri în perioada următoare, pentru că am trecut într-o fază de lucru, de implementare a proiectelor şi în cazul în care nu se vor întâmpla accidente, nu cred că va fi acest lucru. Patriciu Achimaş este un foarte bun ministru, din păcate a moştenit în acest minister şi în viaţa medicală din România o criză în care este foarte greu să te descurci. Ministerul Sănătăţii este aproape gol, nu sunt specialişti pentru că nivelul de salarizare este foarte slab, are o deficienţă de specialişti în minister. Ministrul Sănătăţii a făcut foarte multe lucruri bune în această perioadă, avem toată încrederea în ce face Patriciu Achimaş, are multe crize, în fiecare săptămână îi apare ceva nou şi este greu de gestionat", a mai spus Dîncu.

Vicepremierul a precizat că îl înţelege pe ministrul Sănătăţii cu care lucrează foarte bine şi îl sprijină cât poate.

"Şi premierul îl sprijină. Face foarte multe lucruri bune, este un foarte bun specialist. Atunci când eşti la un minister nu eşti dependent numai de tine, eşti dependent de echipa ta, dacă eşti sprijinit sau nu din alte zone, din zona teritorială, sunt foarte multe variabile care concură la succesul sau insuccesul unui ministeriat", a mai afirmat Dîncu astăzi.

(S.A.)

-----------

Sănătatea va deveni prioritatea numărul 1 a Guvernului Cioloş, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

"Au părut în spaţiul public o serie de informaţii şi suspiciuni legate de sectorul de sănătate, suspiciuni legate de stadiul infecţiilor nosocomiale, de utilizarea inadecvată a secţiilor de sănătate din spitale sau de eficienţa utilizării dezinfectanţilor intraspitaliceşti. Pentru a clarifica, menţine şi a recâştiga încrederea în sistemul sanitar, premierul Dacian Cioloş va considera, din acest moment, sectorul de sănătate prioritatea numărul unu pentru următoarele luni a actului de guvernare. În consecinţă, Guvernul îşi asumă o serie de măsuri, unele urgente, pe termen scurt, pentru detensionarea situaţiei, şi altele structurale, pentru perioada imediat următoare", a declarat Dan Suciu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

În privinţa măsurilor pe termen scurt, Suciu a precizat că premierul a trimis Corpul de control pentru a începe o anchetă la nivelul Comisiei pentru produse biocide de pe lângă Ministerul Sănătăţii, comisie care stabileşte caietele de sarcini şi criteriile de utilizare a dezinfectanţilor intraspitaliceşti.

"Vrem să ştim dacă au fost respectate criteriile şi dacă s-au respectat toate standardele pentru procedurile acreditate de dezinfecţie. Totodată, Corpul de control al primului-ministru va analiza rigoarea metodologică a inspecţiilor de sanitaţie realizate de Ministerul Sănătăţii în ultimele zile, pentru a avea garanţia corectitudinii rezultatelor transmise în ultimele zile", a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că, în caz contrar, rezultatele acestor controale vor fi trimise Parchetului care deja s-a sesizat.

De asemenea, Suciu a anunţat că premierul Cioloş va solicita măsuri administrative care se impun dacă aceste rezultate nu sunt cele conforme.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Guvernul pregăteşte pentru următoarea şedinţă o hotărâre prin care se vor aloca fonduri pentru acreditarea laboratorului ICECHIM în procedură de urgenţă.

"E inacceptabil să nu existe un laborator acreditat din 2007 şi să nu putem avea o rigoare certificată în ceea ce priveşte analizele spitaliceşti. Vom continua să utilizăm expertiza acestui laborator şi trimitem pentru analize eşantioane de teste şi pentru concentraţia produselor de dezinfecţie. Primul-ministru i-a cerut ministrului Sănătăţii să implementeze accelerat programul de măsuri împotriva infecţiilor nosocomiale, anunţat săptămâna trecută", a menţionat Suciu.

Acesta a mai arătat că premierul Cioloş aşteaptă ca organele de cercetare penală "să vină în cel mai scurt timp posibil cu concluzii" astfel încât Guvernul să ia acele măsuri care se impun şi care ţin de competenţa sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

20 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1289
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3552
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0441

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
ROMANIAN ENERGY DAY 2020
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie